Fepp.info

20% van degenen die genezen ontwikkelen geen immuniteit tegen COVID-19, volgens studie

Ongeveer 20% van degenen die covid-19 passeren ontwikkelen geen immuniteit tegen het virus dat het veroorzaakt, omdat dit alleen wordt bereikt als antilichamen worden geproduceerd tegen een specifiek deel van de spicules die het mogelijk maakt om zich te hechten aan de cellen die het infecteert, volgens een studie van de Medische Universiteit van Wenen.

In hun conclusie, gepubliceerd in het tijdschrift “allergie”, de onderzoekers vooruit dat bij sommige mensen dit mechanisme niet werkt, iets dat zij geloven zou ook kunnen verklaren dat ze geen bescherming ontwikkelen door middel van de soorten vaccins die momenteel beschikbaar zijn.

Bescherming die infectie voorkomt ontwikkelt zich alleen als antilichamen worden geproduceerd tegen het “receptor bindende domein”, of RBD, een deel van de virale spicule, het uitpuilende eiwit waarmee het virus de gastheercel grijpt.

De groep immunologen en allergologen heeft een jaar geleden al vastgesteld dat een groep mensen die milde symptomen van de ziekte hadden ontwikkeld, geen beschermende antilichamen tegen het SARS-CoV-2-virus had kunnen ontwikkelen.

De onderzoekers breidden de studie uit met een techniek die een groot aantal virale antigenen op een microscopische spaander toepast, waaraan peptiden, een type molecuul, ook in bijlage zijn om de virale spicule te bedekken.

De immune reactie wetenschappers verwacht te zien op peptides kwam slechts tegen intacte voor, gevouwen spicule, die toont dat slechts gevouwen RBD, maar niet ontvouwde één, bescherming produceert wanneer geïmmuniseerd.

Omdat de momenteel in gebruik zijnde genetische vaccins de infectie nabootsen, is het mogelijk dat gevallen waarin de vaccins niet werken te wijten zijn aan het gebrek aan ontwikkeling van antilichamen tegen gevouwen RBD.

Daarom eisen de auteurs van de studie dat een vaccin op basis van RBD wordt ontwikkeld om specifieke antilichamen van dat deel van de spicule te induceren.

Een manier, zeggen ze, om door te gaan met het verkennen van de “achilleshiel van het virus”, zoals gedefinieerd door Rudolf Valenta, een van de directeuren van de studie, die eraan herinnert dat dit SARS-CoV-2 koppelpunt niet wezenlijk verandert in opeenvolgende mutaties.

Geef een antwoord