Fepp.info

Omicron werpt een nieuwe schaduw over het pandemische herstel van de economie

Net zoals Amerikanen en Europeanen reikhalzend wachtten op hun meest normale vakantieseizoen in een paar jaar, heeft de Omicron — variant een frisse ronde van angst en onzekerheid ontketend-voor reizigers, shoppers, feestgangers en hun economieën als geheel. De Rockettes hebben hun Kerstshow in New York afgezegd. Sommige Londense restaurants hebben leeggehaald als forenzen vermijden de binnenstad. Broadway shows annuleren sommige optredens. De National Hockey League heeft de wedstrijden opgeschort tot na Kerstmis. Boston is van plan om diners, feestvierders en shoppers te eisen om bewijs van vaccinatie te tonen om restaurants, bars en winkels te betreden.

Tientallen Pantene en kruiden Essences droogshampoo sprays teruggeroepen voor kanker veroorzakende chemische

Procter & Gamble heeft meer dan 30 haarverzorgingsproducten uit de spuitbus in herinnering gebracht, waaronder veel droogshampoos en droogconditioners, waarin wordt gewaarschuwd dat de producten benzeen, een kankerverwekkend middel, kunnen bevatten.

De getroffen items omvatten diverse Pantene, Herbal Essences, Hair Food, Old Spice en Aussie producten, volgens Friday ’s recall notice, dat is P&G’ s tweede binnen een maand. Een volledige lijst van teruggeroepen producten is beschikbaar op de website van de onderneming, met inbegrip van de productiecodenummers waarop het terugroepen betrekking heeft.

P & G zei in een verklaring dat de getroffen producten waarschijnlijk niet mensen bloot te stellen aan niveaus van benzeen hoog genoeg om gezondheidsproblemen veroorzaken. Echter, het bedrijf merkte op dat het niet “ontvangen geen meldingen van bijwerkingen,” maar het gaat vooruit met de recall uit “een overvloed van voorzichtigheid.”

“Blootstelling aan benzeen kan optreden door inademing, oraal, en door de huid en het kan leiden tot kanker, waaronder leukemie en bloedkanker van het beenmerg en bloed aandoeningen die levensbedreigend kunnen zijn,” de recall notice zei. Retailers is verteld om de teruggeroepen producten uit de schappen te verwijderen.

P & G wil dat mensen die de betrokken producten gekocht, die werden verkocht in winkels in de Verenigde Staten en online, om ze weg te gooien. Het bedrijf biedt volledige terugbetalingen aan en klanten kunnen een online formulier invullen of contact opnemen met een hotline op 1-888-674-36319 van Maandag Tot Vrijdag van 9 uur tot 18 uur ET.

De Food and Drug Administration is gewaarschuwd voor deze terugroeping, het agentschap zei.

P & G voegde daaraan toe dat geen andere producten van deze productielijnen onder het toepassingsgebied van deze terugroeping vallen en dat dergelijke andere producten verder mogen worden gebruikt zoals bedoeld, met inbegrip van producten van aerosol-droogshampoospray met productiecodereizen die verschillen van de specifiek vermelde.”

In November gaf P&G een soortgelijke recall uit voor meer dan een dozijn Old Spice en Secret-branded aerosol deodorants en sprays, waarin werd gewaarschuwd dat de producten ook benzeen konden bevatten. In Juli herinnerden Johnson & Johnson zich aan een aantal op spray-on Neutrogena en Aveeno zonnebrandmiddelen nadat het lage niveaus van het kankerverwekkende agens in de producten had ontdekt.

Autoverkoper verrast vrouw met gratis Chevrolet voor de feestdagen

Suzanne Giloy gebruikt haar auto om boodschappen te doen voor vrienden en buren die hulp nodig hebben in haar appartementencomplex voor ouderen met een laag inkomen.

Dus toen haar 1980 Chevrolet Malibu werd total loss in een verkeersongeval, het was een probleem voor een heleboel mensen die niet konden bereiken hun doktersafspraken of de supermarkt.

Toen gebeurde er iets onverwachts.

Giloy ‘ s naam werd genoemd in een wedstrijd georganiseerd door een verkoper die wilde iemands vakantie seizoen extra speciaal te maken bij de Lynch GM Superstore autodealer in Burlington.

De prijs? Auto.

Verkoper Dan Dace loste Giloy ’s problemen op en maakte haar het leven makkelijker door haar een gerestaureerde Chevrolet Impala uit 2009 te geven, recht van de showroomvloer bij Lynch’ s.

Dace, die al vijf jaar auto ‘ s verkoopt, zei dat hij weet hoe belangrijk het is voor mensen om betrouwbaar vervoer te hebben. En hij wilde de feestdagen markeren door iemand in nood te helpen.

Hij ontving ongeveer 125 inzendingen in een wedstrijd uitgevoerd via Facebook. Maar toen hij las over Giloy en haar doordachte praktijk om vrienden en buren te helpen, had hij zijn winnaar gevonden.

“Ik wist dat ze de juiste was,” zei hij. “Ze is zo’ n verdienstelijke vrouw.”

Voor Giloy is de gratis auto een antwoord op een gebed dat ze in staat zou zijn om mobiel te blijven zonder dat ze haar bescheiden spaargeld zou moeten gebruiken om een nieuw voertuig te kopen.

De 76-jarige Milwaukee vrouw was niet eens op de hoogte van de wedstrijd totdat vrienden lokte haar naar de Lynch dealer in Burlington en vertelde haar dat ze had gewonnen.

“Ik was gewoon verbijsterd,” zei ze. “Ik knijp mezelf nog steeds om er zeker van te zijn dat het echt is.”

Het levensveranderende moment werd mogelijk gemaakt door een toevallige ontmoeting die Giloy maanden eerder had toen hij met de bus naar de kerk Reed.

Kort na het verlies van haar oude auto in een verkeersongeval in September, Giloy besprak haar dilemma met Amador Navarrete, de bestuurder van een bus voor Victory Outreach Kerk in Racine. Navarrete shuttles kerkleden van Giloy ‘ s appartementencomplex.

De vrijwilliger van de kerk werkt ook als automonteur en hij weet tweedehands auto ‘ s te vinden. Hij vertelde Giloy dat hij zijn ogen open zou houden voor haar.

Giloy, een gepensioneerde kantoormedewerker en gescheiden moeder van drie kinderen, had slechts ongeveer $ 2.500 te besteden. Dus haar opties waren beperkt.

Op zijn bank thuis in Racine niet lang daarna, Navarrete zag een posting op Facebook over een gratis auto giveaway. Hij nam namens Giloy deel aan de wedstrijd en gaf een oprechte getuigenis over haar humanitaire aard.

“Ze heeft niet veel, maar helpt altijd anderen,” schreef hij.

Het verhaal raakte Dace ‘ s hart als de autoverkoper beoordeeld tientallen inzendingen in zijn auto giveaway.

Dace, timmerman van beroep, had jaren eerder zijn eigen slechte pauzes toen hij artritis kreeg waardoor hij tijdelijk zonder werk kwam te zitten. Financiële problemen volgden totdat hij landde bij Lynch GM Superstore en leerde hoe om auto ‘ s te verkopen.

Nu verkopen maar liefst 25 Auto ‘ s per maand, hij besloot om een deel van zijn geluk te delen met een publiek-bezielde gebaar tijdens de feestdagen. Toen een Chevrolet Impala uit 2009 door de deur kwam als een inruil, kocht Dace hem zelf en liet hem schoonmaken en opknappen voor zijn wedstrijd.

“Ik ben alles over het helpen van andere mensen,” zei hij. “Ik weet hoe het is om moeilijke tijden te hebben.”

De zwarte vierdeurs sedan zag eruit als nieuwe Dec. 2 toen vrienden van Victory Outreach Kerk Giloy naar de Burlington Autodealer lokten. Een menigte juichte haar komst toe en Dace stelde zich voor.

Hij gaf Giloy de sleutels van haar nieuwe auto.

Navarrete was aanwezig om het moment te zien. Onzeker wat voor soort auto zijn vriend zou krijgen, was hij onder de indruk om te zien de glanzende zwarte Chevrolet zitten in de showroom van Lynch.

“Het voelt goed om deel uit te kunnen maken van zoiets,” zei hij.

Door donaties van anderen, Giloy kreeg ook een $ 200 gift card voor benzine, evenals gratis olie verversen. Voor zijn deelname ontving Navarrete een cadeaubon voor een restaurant.

Terug in haar appartementencomplex deelde Giloy met haar vrienden en buren het goede nieuws dat ze weer beschikbaar was als dat nodig was om ze naar dokterafspraken, winkeltochten en elders te brengen.

Met de $ 2.500 die ze had gespaard om een auto te kopen, betaalde ze een paar medische rekeningen en andere schulden die haar dwars zaten. Ze trakteerde haar kerkvrienden ook op lunch.

Ze gluurt af en toe uit het raam van haar appartement om naar de Chevrolet Impala te kijken die buiten geparkeerd staat. Ze vindt het nog steeds moeilijk te geloven dat het voertuig van haar is.

“Het is gewoon geweldig,” zei ze. “Het is als een geschenk van God.”

Gemiddelde Amerikaanse gasprijs daalde 6 cent naar $ 3,41 per gallon

De gemiddelde Amerikaanse prijs van gewone benzine daalde met 6 cent in de afgelopen twee weken tot $3,41 per gallon.

Industrie analist Trilby Lundberg van de Lundberg Survey zei zondag dat de prijzen zijn gedaald voor een maand als gevolg van lagere Ruwe olie kosten.

Landelijk, de hoogste gemiddelde prijs voor reguliere-grade gas is in de San Francisco Bay Area, op $4,77 per gallon.

Het laagste gemiddelde is in Houston, op $ 2,83 per gallon.

Vakantie retourneren kost retailers 59% meer dan vorig jaar

Als Amerikanen terug te brengen ongewenste vakantie geschenken, die returns zal kosten retailers omhoog van 50% meer dan ze vorig jaar deden. Retailers hebben al te maken met hogere kosten dankzij de crunch van de toeleveringsketen en een krappe arbeidsmarkt.

Nu, retourneert processor Optoro schat dat de rendementen dit jaar zal kosten retailers $ 33 van de prijs van een $ 50 item te verwerken – 59% ten opzichte van 2020.

De kosten stijgen als gevolg van die problemen in de toeleveringsketen, zoals hogere transportkosten, evenals discontering en liquidatieverliezen.

Rendement is de norm na de feestdagen-vooral na de stijging van dit jaar in online winkelen. In feite, Optoro zegt twee van de drie shoppers zal waarschijnlijk terugkeren ten minste één cadeau tijdens de feestdagen 2021. In totaal, Optoro voorspelt dat $ 120B miljard aan goederen zal worden geretourneerd tussen Thanksgiving en eind januari 2022.

Maar ondanks problemen met de bevoorradingsketen en inflatie, weerhield het Amerikanen er niet van om dit jaar te winkelen. De Amerikaanse detailhandel steeg met 8,5% jaar-op-jaar tussen Nov. 1 en Dec. 24, volgens een nieuw rapport van Mastercard. Een stijging van de verkoop van kleding hielp rijden de uitgaven stijging.

Over het algemeen is dit vakantieseizoen op schema om nieuwe records te zetten. National Retail Federation President en CEO Matthew Shay zei dat Vakantie verkopen dit jaar zou kunnen groeien zo veel als 11,5% van vorig jaar. Amerikaanse retailers nam in $ 789 miljard tijdens de 2020 vakantie seizoen.

Voedselproducenten verhogen prijzen in 2022

Verschillende voedselproducenten hebben plannen aangekondigd om de prijzen voor veel producten in 2022 te verhogen.

Producten van koffie tot specerijen zullen hun prijzen verhogen met ten minste 5%, maar andere producten kunnen oplopen tot 20%.

Veel van dit marktonderzoek komt van IRI, evenals rapporten van bepaalde retailers.

Bevestigde fabrikanten die van plan zijn om de prijzen te verhogen zijn Mondelez, General Mills, Campbell Soup en Kraft Heinz.

De hogere prijzen wordt gezegd te komen voor een deel als gevolg van arbeidskosten, verpakking en verzendkosten.

Taco Bell voegt een verrassend nieuw menu-item toe

Taco Bell voegt een nieuw menu-item toe dat fans mogelijk niet associëren met de taco — keten-en het is maar voor een week beschikbaar.

Het fastfoodrestaurant voegt vanaf 6 januari voor een beperkte tijd krokante kippenvleugels toe op zijn locaties in de VS. Taco Bell zei dat elke bestelling bevat vijf, Bot-in vleugels die zijn gecoat in een queso kruiden en geserveerd met een pittige ranch dipping saus. Ze worden pas na 14: 00 verkocht en kosten $ 5,99.

“Taco Bell is geen onbekende voor het nemen van een bekende favoriet en het zetten van een unieke draai aan (Nacho frietjes, iemand?!) en vleugels zijn de nieuwste creatie van de testkeuken masterminds, ” de keten zei over de ongebruikelijke menu toevoeging.

Kippenvleugels staan al jaren op fastfoodmenu ’s (herinner je je McDonald’ s Mighty Wings?), maar ze zijn de laatste tijd nog populairder geworden omdat mensen hunkeren naar comfort food tijdens de pandemie. Chili ’s moederbedrijf Brinker International, Applebee’ s en zelfs DJ Khaled hebben hun chicken wing aanbod uitgebreid.

Peter Saleh, restaurant analist bij BTIG, eerder vertelde CNN Business dat kippenvleugels zijn geweldig voor de levering en het voeden van groepen mensen. “Het behoudt zijn warmte. Je kunt kopen om een gezin of meerdere mensen te voeden, dus het is meer gemeenschappelijk, ” zei hij.

De toevoeging kan Taco Bell fans’ geesten een boost geven. Ze zijn niet blij dat de keten zijn menu verkleint. Vorig jaar liet het een aantal items vallen, waaronder de Mexicaanse Pizza, pico De gallo en geraspte kip.

FDA onderzoekt uitbraak van Listeria infecties in verband met verse Express verpakte salades

De Food and Drug Administration kondigde dinsdag het onderzoekt een multi-state uitbraak van Listeria infecties in verband met verse Express verpakte salades, die een recall van een aantal van haar producten aangekondigd.

Tien mensen zijn ziek geworden, tien zijn opgenomen in het ziekenhuis en één persoon is overleden in acht staten in de listeria uitbraak. De ziekten strekken zich zo ver terug als juli 2016, met de meest recente komende oktober, de FDA zei.

Fresh Express kondigde een recall maandag van een aantal van zijn verpakte salade producten gemaakt in de fabriek van het bedrijf in Streamwood, Illinois, omdat ze het potentieel om te worden besmet met de bacteriën listeria monocytogenes. Het bedrijf adviseerde consumenten niet te eten, te verkopen of te dienen een lange lijst van haar producten met de codes Z324 tot Z350 gedrukt op de verpakking.

De teruggeroepen salade items werden gedistribueerd via retailers in het noordoosten en Midwest evenals in Canada, het bedrijf zei.

De recall komt nadat het Michigan Department of Agriculture een willekeurige steekproef test van een pakket van Fresh Express Sweet Hearts salad mix gemaakt in de Streamwood faciliteit. De test was positief voor listeria monocytogenes, zei het bedrijf.

“Fresh Express onmiddellijk gestopt alle productie in de Streamwood faciliteit en gestart met een volledige sanitaire beoordeling,” Het bedrijf zei in een verklaring. “Fresh Express is al in contact geweest met retailers die de teruggeroepen items ontvangen, instrueren hen om ze te verwijderen uit de winkelrekken en stoppen met verdere zendingen naar winkels van distributiecentra en andere voorraden.”

De FDA zei dat het monster overeenkomt met de uitbraak stam.

“We zullen blijven samenwerken met onze partners en met Fresh Express om de bron van deze uitbraak te bepalen,” zei Frank Yiannas, adjunct-commissaris voor voedselbeleid en-reactie van de FDA. “We blijven toegewijd aan transparantie en het verstrekken van updates als we meer te weten komen tijdens onze voortdurende traceback onderzoek.”

Listeria monocytogenes wordt gevonden in vochtige omgevingen en kan overleven onder koeling en andere maatregelen voor voedselbehoud, zegt de FDA. Wanneer mensen voedsel eten dat besmet is met de bacteriën, kunnen ze listeriose ontwikkelen, een ziekte die voor de meeste mensen koorts, spierpijn, misselijkheid, braken en diarree veroorzaakt. De ziekte kan bijzonder gevaarlijk en zelfs fataal zijn voor de zeer jonge, oudere en immuun-gecompromitteerde.

Net op tijd voor Kerstmis, kijk terug op deze best verkochte speelgoed van de afgelopen 70 jaar

Het is geen Kerstmis als er geen felbegeerd speelgoed is dat boven de rest uitstijgt. En het is niet de meest gewilde speelgoed van het jaar als de poging om het te kopen niet rijden consumenten absoluut bonkers.

We hebben twee van de meest populaire speelgoed uit elk decennium sinds de jaren 1950 gekozen om nostalgisch over te waxen-het speelgoed dat je niet vergeet sinds het moment dat je ze uitpakt of, als je een ouder bent, het speelgoed waar je de kleine ochtenduren op hebt zitten wachten in de rij, tegen andere klanten in om hun handen op te krijgen. Dit waren de heetste — en vaak schaarste — speelgoed van hun respectieve vakantie seizoenen.

Jaren 1950: Mr. Aardappelhoofd
Breakout jaar: 1952

Dat jaar verkochte eenheden: 1 miljoen

Mr. Potato Head moedigde kinderen aan om met hun eten te spelen. Hasbro zou zorgen voor de grappige monden en voeten, de googly ogen en gezichtshaar en diverse accessoires die kinderen in de echte aardappelen van hun ouders zouden stoppen. Het was niet tot het volgende decennium dat Hasbro subbed in een nep plastic tater in plaats van te verwachten dat consumenten hun eigen leveren. Een paar “Toy Story” optredens en bijna 70 jaar later, meer dan 100 miljoen aardappel mensen zijn verkocht wereldwijd. De aardappel werkt hard om relevant te blijven, ook — eerder dit jaar, Hasbro liet “Mr.” van zijn merknaam.

Jaren 1950: Hula Hoops
Breakout jaar: 1958

Dat jaar verkochte eenheden: 25 miljoen in de eerste vier maanden

Het concept van hoelahoeping bestond al eeuwen voordat de wijze marketeers bij Wham-O hen tot leven brachten en in een ’50s Rage veranderden. Hoepen gecombineerde dans, oefening en vriendelijke competitie-wiens heupen kon houden hun hoepel draaien het langst? Tegen het einde van het decennium begon hula hoops weer uit de mode te raken … om decennia later weer nieuw leven in te blazen, toen fitness goeroes gewogen versies creëerden en hele klassen rond de nieuwe en verbeterde hoepels centreerden.

Jaren 1960: Etch-a-Sketch
Breakout jaar: 1960

Eenheden verkocht dat jaar: 600.000

De Etch-a-Sketch was een prestatie van wetenschap-aluminium en statische ladingen gebruikt om kunst te maken! – dat hield kinderen uren bezig, zolang ze hun meesterwerk niet te hard schudden en wissen. Door knoppen te draaien, creëerden gebruikers tijdelijke tekeningen en afbeeldingen die zo grof of zo gedetailleerd konden zijn als ze wilden. Voor zijn bijdrage aan de speelgoedindustrie was de Etch-a-Sketch een van de eerste partijen speelgoed die werd opgenomen in de National Toy Hall of Fame, naast Barbie en Erector sets.

Jaren 1960: Easy-Bake Oven
Breakout jaar: 1963

Eenheden verkocht dat jaar: een Half miljoen

Een leuke introductie tot bakken of een klein brandgevaar? Het is moeilijk te zeggen, maar Easy-Bake Ovens werden begeerd. Meer dan 5 miljoen werden verkocht in minder dan een decennium na hun introductie, en ze werden alleen maar populairder naarmate de tijd vorderde, vooral toen Betty Crocker betrokken raakte en haar mixen kromp tot miniatuurgrootte. Of de doll-sized desserts ooit echt smaakte goed is nog steeds discutabel, maar deze gadget wowed bakkers-in-training.

Jaren 1970: Nerf voetbal
Breakout jaar: 1972

Verkochte eenheden: jaaromzet bereikte een hoogtepunt van 8 miljoen in 1979

Voorbij waren de dagen van verbrijzelde vazen of kapotte tv — antennes-de schuimige Nerf bal, geïntroduceerd in 1969, werd ontworpen om binnen te worden gegooid zonder ergerlijke ouders. Dit was een bal die nog steeds stuiterde en vloog, maar het decor niet wilde breken. Toen kwam de game-changer: 1972 ‘ s Nerf voetbal, die de verkoop steeg en leidde tot de productie van speelgoed zoals de “Big Bad Bow” en blasters in latere jaren.

Alle high-tech Nerf upgrades zoals de “Big Bad Bow” Of blasters kwam jaren later, maar de originele bal hield kinderen actief op regenachtige dagen en hun huizen intact.

Jaren 1970: Kenner’ Star Wars ‘ actiefiguren
Breakout jaar: 1978

Dat jaar verkochte eenheden: 40 miljoen

De eerste” Star Wars ” -film ging in 1977 in première, maar speelgoedfabrikant Kenner kon zijn enorme, paradigmaverschuivende populariteit niet voorspellen, want in plaats van actiefiguren te verkopen voor de nieuwe intergalactische helden van kinderen, stuurde Kenner hen certificaten die ze later konden inwisselen omdat ze nog niet genoeg van de cijfers hadden gemaakt. Het jaar na de première van” A New Hope ” konden kinderen eindelijk spelen met Luke, Leia, R2 en Chewie. Kenner maakte honderden meer beeldjes, van Han en Darth Vader tot obscure achtergrondspelers, die in de miljoenen verkocht tot 1985.

Jaren 1980: Rubik ‘ S Cube
Breakout jaar: 1981 (hoewel het debuteerde een jaar eerder)

Verkochte eenheden: tussen 1980 en 1983, 100 miljoen

De kleurrijke kubus was niet alleen voor brainiacs, maar werd gemaakt door een Hongaarse professor om zijn studenten te helpen wiskundige puzzels op te lossen. De Rubik ‘S Cube verwarde en gefrustreerde zelfs de meest wiskundeafwijkende consumenten van de vroege jaren’ 80, dus om degenen te helpen die vast kwamen te zitten, publiceerde een 12-jarige fan een gids over het oplossen van de kubus die meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Jaren 1980: Cabbage Patch Kids
Breakout jaar: 1983 (hoewel ze eerder werden verwekt)

Dat jaar verkochte eenheden: 3 miljoen

Er was gewoon iets over hun kuiltjes, bescheiden glimlachen en unieke namen (signatured op hun stoffen bodems) dat maakte kinderen en verzamelaars gek op Cabbage Patch Kids — maar het aanbod was niet in de buurt genoeg om de onverzadigbare vraag naar de poppen te voldoen. De baby fervor raakte zijn koortsstreek met de Cabbage Patch Kid rellen in November 1983, toen ouders overvolle speelgoedwinkels en afwendden collega-klanten voor de zeer beperkte hoeveelheid van de must-have Pop. (Zie deze archiefbeelden van de rellen van CNN affiliate WABC voor airborne dolls en royaal P. O. ‘ D ouders.)

Jaren 1990: Kietelen Me Elmo
Breakout jaar: 1996

Dat jaar verkochte eenheden: 1,2 miljoen

Een snuggly Muppet die giechelt en trilt als je hem kietelt-Wat is er niet om van te houden? Nou, als je een werknemer was in een van de winkels die erin geslaagd waren om Elmo op voorraad te houden, Kerstmis 1996 was een hectische tijd. Een Canadese Walmart-medewerker werd in het ziekenhuis opgenomen nadat een kudde ouders hem vertrapten om een van de 48 kietelachtige Elmos te scoren die de winkel had. CNN affiliate KGO in de Bay Area bespotte ouders door het houden van een op de vloer van een lokale speelgoedwinkel, dan stelen van hen nadat ze ademden een zucht van opluchting bij het hebben van de meest gelegen-hebben speelgoed van het seizoen. De gedupeerde ouders werden beslist niet gekieteld.

Jaren 1990: Beanie Babies
Breakout jaar: 1997

Eenheden verkocht dat jaar: 100 miljoen “Teenie Beanies” verkocht met Mcdonald ‘ S Happy Meals in twee weken

En jij dacht dat Cabbage Patch kinderen een rage veroorzaakten. Beanie baby ‘ s waren een van de eerste Internet rages, gedreven door de beperkte hoeveelheid dieren. Verzamelaars verkopen vaak de kleine opgezette wezens op eBay voor meerdere keren de prijs waarvoor ze ze kochten — op een gegeven moment waren Beanie Baby-aankopen goed voor 10% van alle verkopen op de site. Maar binnen een paar jaar na de Beanie boom, barstte de bel — omdat er zoveel speelgoed was geproduceerd, hun waarde daalde, en verzamelaars die Beanies hadden opgepot om te zien of hun waarde zou toenemen waren teleurgesteld.

2000s: Razor scooter
Breakout jaar: 2000

Eenheden verkocht dat jaar: 5 miljoen

Razor scooters waren het zeldzame geschenk dat ontvangers van alle leeftijden kon bevredigen – terwijl kinderen hen naar het skatepark konden nemen, zich vastklampen aan het stuur tijdens een kickflip, konden volwassen forenzen ze gebruiken om naar het kantoor te ritsen en verkeer te vermijden. Bloomberg credits de scooter met kickstarting een “micro-mobiliteit revolutie” met een compacte, vervuiling-vrije wijze van vervoer dat de pijn van het nemen van een scheermes scooter hit op de enkel waard was.

2000s: Wii
Breakout jaar: 2007 (hoewel het werd uitgebracht in eind 2006)

Verkochte eenheden dat jaar: 6.29 miljoen

Nintendo ‘ s mid-2000s gaming systeem veranderde de manier waarop we Spelen en weerlegde het argument dat alle gamers waren luie bank-bewoners. Niet zo met deze games – “Wii Sports” maakte haar spelers hop uit hun stoelen en swing een afstandsbediening alsof het een tennis racket of honkbalknuppel. “Just Dance” liet jonge mensen het afbreken tot pophits. Er was zelfs “Wii Fit,” een spel ontworpen om je in beweging te krijgen. Met zijn brede demografische — van kleine kinderen te jong voor Xbox tot hun grootouders-de console was bijna onmogelijk te vinden voor een groot deel van zijn eerste jaar, behalve voor degenen met connecties, ernstige uithoudingsvermogen of dom geluk.

2010s: ‘Minecraft’
Breakout jaar: 2012 (hoewel het werd voorafgegaan door eerdere iteraties)

Dat jaar verkochte eenheden: 15 miljoen

Voor zijn rudimentaire animatie en relatief verhaal-vrije set-up, “Minecraft” blijft ongelooflijk populair onder jongeren. Een laid-back tegenhanger van de high-tech video games, het primaire doel is om te bouwen, te vernietigen, vijanden te verslaan, leven, herhalen. Maar het is belangrijk, zei de New York Times Magazine in 2016, vanwege de digitale ontmoetingsplaats werd het voor zeer jonge spelers – een locatie voor hen om te leren en beheersen hoe te gedijen in de digitale wereld

2010s: alle dingen ‘bevroren’
Breakout year: 2014 (naar aanleiding van de film 2013 release)

Totale omzet dat jaar: $ 531 miljoen

Iedereen wilde in 2014 een sneeuwpop bouwen, zeker als de naam Olaf was. Geef de schuld aan “Frozen” fever, toen de verrukkelijke reactie op Disney ‘ s geanimeerde film over twee sneeuwgebonden zussen ouders inspireerde om alle speelgoed op basis van de film op te pakken. Een pop gericht op peuters genaamd “Snow Glow Elsa” was de tweede best verkochte speelgoed van het jaar, en “Frozen” was de koning van alle gelicentieerde speelgoed dat jaar. Met een omzet van meer dan een half miljard, domineerde het speelgoedpad, net zoals “Let It Go” de onontkoombare oorworm van het jaar was.