Fepp.info

Cultural Revolution Center awards werkt met maximaal BS 5.000

De oproep werd gelanceerd in Cochabamba en is exclusief bedoeld voor jonge studenten die werken met de thema ‘ s feest en gastronomie. Het centrum van de culturele revolutie (CRC), afhankelijk van de culturele stichting van de Centrale Bank van Bolivia (FC-BCB) en het Hoger Instituut voor Beeldende Kunst Raul G. Prada lanceerde gisteren de oproep “bevordering van opkomende kunstenaars uit Bolivia (Cochabamba), die is gericht op jonge studenten van openbare universiteiten, particuliere opleidingsinstituten artistieke en culturele.

De wedstrijd is bedoeld om” de ontwikkeling van artistieke uitingen vanuit het perspectief van jongeren te stimuleren”, zoals te lezen is in een persbericht van de Instellingen. Er zijn twee categorieën waaraan geïnteresseerden kunnen deelnemen: tweedimensionale werken (met de secties schilderen, tekenen en graveren) en driedimensionale (beeldhouwen en keramiek), gebaseerd op de thematische gastronomie en populaire festivals.De gepresenteerde stukken moeten ongepubliceerd zijn, van exclusieve creatie en auteurschap van de presentator, werken die nooit zijn tentoongesteld. Een jury, samengesteld uit twee nationale persoonlijkheden verbonden aan de plastische activiteit en een van de Boliviaanse Vereniging van Beeldende Kunstenaars (ABAP), zal de beste werken die het eigendom van het centrum van de culturele revolutie zal worden selecteren, “voor hun promotie en verspreiding, in het kader van de bevordering van de culturele productiviteit en artistieke creatie.”

Wat betreft de awards het beste werk zal ontvangen 5 duizend Bolivianen, terwijl de verschillende specialiteiten (tekenen, schilderen, beeldhouwen, Keramiek en graveren) 2 duizend elk. De werken moeten worden gepresenteerd in het Instituto Superior De Artes Plásticas, Raúl G. Prada, gelegen aan de Avenida Bartolomé Guzmán. Tot 14: 00 uur op 25 oktober.

Het CRC is een ruimte reizen aanmoediging en stimulans voor de productie van culturele en artistieke creatie, heeft als doel het bevorderen van het beheer van activiteiten en culturele locaties op nationaal niveau om de ontmoeting en dialoog met sectoren, culturele organisaties, afgietsels, individuele kunstenaars en collectieven te bevorderen, onder andere, in het kader van de democratie en multiculturalisme, door middel van onderzoek, opleiding, verspreiding en culturele promotie van de verschillende artistieke en literaire expressie in de Plurinationale Staat

Marianela España, vertegenwoordiger van het CRC, en David Aruquipa, Nationaal Hoofd cultureel Management van de BCB, waren aanwezig op het evenement van gisteren.

Geef een antwoord