Fepp.info

Ze bevestigen dat acteur Michael K Williams van “The Wire” stierf aan een overdosis

Williams ‘ lichaam werd vorig jaar 6 September gevonden in zijn appartement in Brooklyn (New York), en toen al wezen de autoriteiten op een mogelijke overdosis als doodsoorzaak, omdat sporen van mogelijke stoffen en gebruiksvoorwerpen voor zijn consumptie werden gevonden. New York autoriteiten bevestigd vrijdag dat acteur Michael K. Williams, bekend voor het spelen van het karakter van Omar Little in de tv-serie “The Wire”, stierf aan een overdosis.

Williams ‘ lichaam werd vorig jaar 6 September gevonden in zijn appartement in Brooklyn (New York), en toen al wezen de autoriteiten op een mogelijke overdosis als doodsoorzaak, omdat sporen van mogelijke stoffen en gebruiksvoorwerpen voor zijn consumptie werden gevonden.

Volgens de New Yorkse lijkschouwer leed Williams aan een accidentele ernstige vergiftiging door een mengsel van fentanyl, p-fluorofentanyl, heroïne en cocaïne.

“Nadat we de resultaten hebben gepubliceerd, zullen we verder geen commentaar geven op het onderzoek,” zei woordvoerster van het New York Office of Forensic Medicine, Julie Bolcer.

In de loop der jaren, de performer had in het openbaar gesproken bij verschillende gelegenheden over zijn drugsproblemen, met inbegrip van de periode toen hij schoot “The Wire”.

In 2016, bijvoorbeeld, vertelde hij publieke radio NPR hoe hij hulp had gevonden in een kerk in New Jersey in een bijzonder ingewikkelde tijd toen verslaving dreigde om zijn carrière te vernietigen.

Williams, 54, steeg naar roem als de charismatische dief en drugshandelaar Omar Little van “The Wire” (2002-2008), een van de meest prestigieuze serie in de geschiedenis van de televisie in de Verenigde Staten.

Met een aangeboren vermogen om ermee weg te komen en een ongewone vindingrijkheid, Omar Little werd een van de meest prominente (en gevreesde) personages in dit monumentale tv-drama gemaakt door David Simon en die grondig onderzocht elke hoek van Baltimore City (USA).

Afgezien van” The Wire”, de performer had een opmerkelijke carrière op het kleine scherm met rollen in zeer gewaardeerde series zoals “Boardwalk Empire” (2010-2014), “The Night Of” (2016) of “When They See Us” (2019).

Hij werd ook vertoond in films zoals “12 Years a Slave” (2013) of in de tv-film “Bessie” (2015).

Cultural Revolution Center awards werkt met maximaal BS 5.000

De oproep werd gelanceerd in Cochabamba en is exclusief bedoeld voor jonge studenten die werken met de thema ‘ s feest en gastronomie. Het centrum van de culturele revolutie (CRC), afhankelijk van de culturele stichting van de Centrale Bank van Bolivia (FC-BCB) en het Hoger Instituut voor Beeldende Kunst Raul G. Prada lanceerde gisteren de oproep “bevordering van opkomende kunstenaars uit Bolivia (Cochabamba), die is gericht op jonge studenten van openbare universiteiten, particuliere opleidingsinstituten artistieke en culturele.

De wedstrijd is bedoeld om” de ontwikkeling van artistieke uitingen vanuit het perspectief van jongeren te stimuleren”, zoals te lezen is in een persbericht van de Instellingen. Er zijn twee categorieën waaraan geïnteresseerden kunnen deelnemen: tweedimensionale werken (met de secties schilderen, tekenen en graveren) en driedimensionale (beeldhouwen en keramiek), gebaseerd op de thematische gastronomie en populaire festivals.De gepresenteerde stukken moeten ongepubliceerd zijn, van exclusieve creatie en auteurschap van de presentator, werken die nooit zijn tentoongesteld. Een jury, samengesteld uit twee nationale persoonlijkheden verbonden aan de plastische activiteit en een van de Boliviaanse Vereniging van Beeldende Kunstenaars (ABAP), zal de beste werken die het eigendom van het centrum van de culturele revolutie zal worden selecteren, “voor hun promotie en verspreiding, in het kader van de bevordering van de culturele productiviteit en artistieke creatie.”

Wat betreft de awards het beste werk zal ontvangen 5 duizend Bolivianen, terwijl de verschillende specialiteiten (tekenen, schilderen, beeldhouwen, Keramiek en graveren) 2 duizend elk. De werken moeten worden gepresenteerd in het Instituto Superior De Artes Plásticas, Raúl G. Prada, gelegen aan de Avenida Bartolomé Guzmán. Tot 14: 00 uur op 25 oktober.

Het CRC is een ruimte reizen aanmoediging en stimulans voor de productie van culturele en artistieke creatie, heeft als doel het bevorderen van het beheer van activiteiten en culturele locaties op nationaal niveau om de ontmoeting en dialoog met sectoren, culturele organisaties, afgietsels, individuele kunstenaars en collectieven te bevorderen, onder andere, in het kader van de democratie en multiculturalisme, door middel van onderzoek, opleiding, verspreiding en culturele promotie van de verschillende artistieke en literaire expressie in de Plurinationale Staat

Marianela España, vertegenwoordiger van het CRC, en David Aruquipa, Nationaal Hoofd cultureel Management van de BCB, waren aanwezig op het evenement van gisteren.

Burgemeester lanceert activiteiten voor de dag van het toerisme

Bevordering van lokale gerechten, zichtbaarheid van het toeristische aanbod en opleiding voor gespecialiseerd personeel zijn de activiteiten die gisteren door het burgemeesterskantoor, via het Directoraat toerisme, zijn gelanceerd. De evenementen worden gehouden van zondag 26 tot dinsdag 5 oktober.

Claudia Martínez, directeur van het toerisme en het hoofd van het Toerisme Management, Paola Pérez aangegeven dat het schema begint op zondag 26 in het Parque de la Familia, vanaf 09:00 uur, waar de aanwezigen zullen genieten van de aanwezigheid van 10 exposanten van toeristische agentschappen die 25 lokale gerechten zal aanbieden. De volgende dag, op maandag 27 een groene toeristische circuit zal worden begeleid waarin verschillende toeristische agenten zullen deelnemen aan de tuinen van de stad te verbeteren, vanaf 09:00 uur. Ondertussen, van 27 September tot 1 oktober, Het directoraat van toerisme zal ondersteuning bieden in de opleiding over onderwerpen met betrekking tot het gebied van het toerisme, van 09: 00 in het auditorium van de Ucatec universiteit.

Tot slot wordt op dinsdag 5 oktober in de Evenementenhal Cadexco een ruimte geopend waarin verschillende actoren in de toeristische sector, zoals gidsen, reisbureaus en hoteliers, allianties kunnen sluiten en bedrijven kunnen maken, om het toeristische aanbod van de stad te versterken.

Ruimtes openen voor opkomende en innovatieve kunstenaars

Vijf schilders en een beeldhouwer openen vier nieuwe tentoonstellingszalen met zo ‘ n 33 werken die van maandag tot zaterdag te bezichtigen zijn. Het Fearless Cultural Administration Center en Sótano Espacio de Arte hebben gisteravond vier nieuwe tentoonstellingszalen geopend voor opkomende kunstenaars met innovatieve voorstellen. Het doel is om het werk van jonge producenten zichtbaar te maken en het Cochabamba publiek een kunst te bieden die verschilt van de canons van de bestaande kunstgalerijen in de stad.

“We zijn op zoek naar nieuwe, innovatieve voorstellen die regelingen breken om uit de klassieker te komen. De meeste galeries in Cochabamba hebben een meer traditionele eigenschap, we zeiden (met de organisatoren) dat op een bepaalde manier creëert een onthechting met het publiek en mensen willen niet naar de kunstzalen omdat ze al weten wat ze zullen zien van tevoren,” zei Alejandro Montes, directeur van Sótano Espacio de Arte. De vier nieuwe zalen die zijn ingesteld in de structuur van het erfgoed zijn: een gewijd aan de plastische kunsten, met de tentoonstelling van werken variërend van de gang naar de ingang van het huis, naar de achtertuin; een ruimte volledig gewijd aan tentoonstellingen van hedendaagse kunst (performance, installatie, videokunst en foto); een ruimte voor sculpturen; en een kunstwinkel die gespecialiseerde boeken, literatuur en gereproduceerde werken in klein formaat verkoopt.

Victorino Mercado, Mateo Rivero, María Betty Montaño en Rubén Vidal zijn de vier schilders die de nieuwe kamer voor beeldende kunst openen, en deze met 22 kunstwerken meenemen in een tentoonstelling die “nieuwe kleuren van Bolivia”heet. Terwijl de sculpturen zijn een werk van Cristóbal Aldana, ervaren kunstenaar, bekend om het beeldhouwen in alle soorten steen en deze keer presenteert acht werken.

Tot slot, in de hedendaagse kunst kamer zijn 11 schilderijen van de kunstenaar Cochabamba gevestigd in Argentinië, Flavia Méndez. Het zijn werken waarin de kunstenaar haar personages van cholas en boeren in dromerige en etherische Landschappen heeft gerangschikt, met een schone en kleurrijke esthetische betekenis die Méndez doet denken aan de Belgische surrealistische schilder René Magritte.

De kamermonsters worden om de drie weken vernieuwd. Ze kunnen gratis worden bezocht van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 11:00 uur en ‘ s middags van 15:00 tot 20:00 uur.op zaterdag zijn de openingstijden van 09:00 tot 11:00 uur en van 15:00 tot 18:00 uur. Het Fearless Cultural Administration Center, voorheen bekend als het Bickenbach House, is gelegen aan Huallparrimachi straat Nr. 1850.

Basement Art Space werd geboren eind 2020 en is het resultaat van het project van grado de Montes. Dit is een groep kunstenaars die zonder resultaat Allianties wilden aangaan met verschillende niveaus van de staat, dus wedden ze op onderhandelingen met de particuliere sector om dit doel te bereiken. Dit is zijn tweede tentoonstelling.

VS keert terug naar Irak de 3500-jaar “Gilgamesh Table”

De Verenigde Staten keerden gisteren terug naar Irak een spijkerschrift tablet dat een van de eerste epics van de geschiedenis vertelt en dat drie decennia geleden werd gestolen uit Irak om, na een lange reis, uiteindelijk in een museum in Washington, waar het werd gered.

De overdracht van de zogenaamde “Gilgamesh Tablet,” 3500 jaar oud, vond plaats tijdens een ceremonie in een auditorium van de befaamde Smithsonian Institution.Er was een podium met een tafel bedekt met een zwarte doek en, in het midden, de roodachtige tablet was gelegen, ongeveer 15 centimeter lang en 13 inch breed en dat werd gefotografeerd door tientallen fotografen, in aanvulling op steeds het voorwerp van aanbidding van UNESCO-leden en Amerikaanse en Iraakse politici.

Boliviaanse filmmaker triomfeert in het buitenland met acht producties in zijn handen

Een Boliviaanse vrouw wist een plaats te veroveren in de concurrerende wereldfilmindustrie en heeft al acht cinematografische werken geproduceerd en twee op komst. Dit is Yashira Jordan, geboren in La Paz op 23 September 1985.

Zijn interesse in cinema was al op jonge leeftijd geboren. In 2003 ging hij naar” La Fábrica ” met de eerste generatie in Cochabamba, echter, na een paar maanden, Yashira begon te zoeken naar een plek waar het maken van films is meer dan een hobby.Ze reisde naar New York, Washington DC en Mexico tot ze zich uiteindelijk vestigde in Argentinië, vastbesloten om zich te wijden aan de film voor de rest van haar leven. In 2015 begon hij zijn studie audiovisuele communicatie aan de Nationale Universiteit van La Plata.

“Cinema is voor mij iets wat ik altijd heb gedaan, Ik herinner me niet precies het moment dat ik besloot om cinema te maken, in het begin was het meer een spel, Ik voelde me aangetrokken tot veel wat ik altijd leuk vond,” legt de jonge vrouw uit.

Momenteel is Yashira Jordán regisseur en filmproducent, medeoprichter van Arbol Cine Orgánico, onafhankelijke filmproducent onder de waarden van organic cinema, crowdfunding en transmedia.Yashira Jordán is filmregisseur, scenarioschrijver, producent en redacteur.

Ze is ook partner van de Celeste studio van 2D, 3D en “stop motion”animatie. Zijn werk werd geselecteerd op festivals als la Berlinale, Visions du Reel, Cinelatino Restres de Toulouse, Bafici, Guadalajara en Morelia.

Yashira geeft aan dat, hoewel er in Latijns-Amerika niet veel inzet op cinema, De Volharding in het gezicht van tegenspoed heeft vruchten afgeworpen.

Bioscopen en bioscopen

In 2014, Jordan en zijn team van 21 mensen trok de aandacht van veel verschillende media en publiek dankzij hun werk aan de documentaire-fictie organische film “Peach”.

Dit was de eerste Boliviaans-Argentijnse documentaire die de manier van cinema maken veranderde omdat de productievormen volledig alternatief waren, legt de filmmaker uit.

“Toen ik de scriptie moest doen, ontstond het Peach-project, nadat het veel groeide en ik het uit het academische kader haalde. Het was gek, we gingen door 12 verschillende steden in 21 dagen, “zegt hij”

De productie werd mogelijk gemaakt door publieke financiering, met behulp van crowdfunding strategieën, ook wel bekend als mass funding. Het trok verschillende publiek die besloten om Yashira ‘ s team en de productie te ondersteunen.

“Met Peach deden we een ronde van festivals. Ik denk dat dat is waar ik het meest geleerd over de markt, de industrie en alles wat de cinema omringt, de codes, hoe te beheren, is een zeer grote zaak,” zegt hij.

De filmmaker benadrukt ook dat ze voor de film afval en puin gerecycled om de fictieve sequenties en verschillende scenario ‘ s te bouwen.

Andere projecten

Na “Durazno”, yashira pauzeerde in de bioscoop en begon zich te wijden aan animatie met haar producer Celeste, opgericht in 2011 in Bolivia.

In 2015 startte hij zijn project “Dubicel”, een korte animatiefilm in “stop motion” die het verhaal vertelt van een kosmisch kind dat alleen in een galactische koepel woont en de muren wil openen die hem gevangen zetten om te zien wat er voorbij is en de sterren te ontdekken.

Deze korte film ging in première in 2017 en bevatte Kevin Johansen als verteller. Voor dit werk was er ook een recyclingcampagne, al het landschap werd gemaakt met afval.

“Dubicel” werd vertoond op verschillende festivals en won een prijs voor beste korte animatiefilm op de New York cinematography en twee awards voor beste soundtrack.

“Het werd een coproductie tussen Argentinië Mexico en Bolivia. De muziek is van een orkest van 50 muzikanten, het is gek, het is een van de dromen die uitkomen in mijn leven,” zegt de filmmaker.

De Boliviaan maakte ook een kinderfilm genaamd “Belisario” met de producenten Celeste Estudio Creativo, Cut To The Chase en Planetario De La Plata. Jordan was de uitvoerend producent.

Een ander van zijn prestaties is de “Latijns-Amerikaanse stop motion Workshop”, gehouden in twee edities in Bolivia en twee in Argentinië tussen 2016 en 2017. Het idee was om stakeholders de kans te geven om te communiceren met mensen die actief zijn in de industry.In daarnaast, een paar dagen geleden, op 12 September van dit jaar, Jordán première zijn eerste videoclip “kanaal Trocoix” en opmerkingen dat hij binnenkort een andere première met de kunstenaar Sean González.

Momenteel werkt de jonge filmmaker, die in La Plata Argentina woont, momenteel in cultureel management en draagt op verschillende manieren bij aan de kunstproductie. Het is dankzij deze werken dat hij tijd heeft om zich te wijden aan het schrijven van het script voor zijn volgende film genaamd “Diamond”. Hij wilde niet veel details geven over het stuk.

Jordán werkt ook als uitvoerend producent aan “Condenaditos”, een film geregisseerd door haar neef Matisse Gonzales (animator en de Boliviaanse illustrator achter de korte film”It was just a rock that looked like someone”). Deze film zal worden gewerkt met 2D animatie en”stop motion”.

Yashira geeft aan dat filmmakers op dit moment riskante mensen zijn, ze betalen ze niet altijd goed, ze krijgen niet altijd financiering en soms moeten ze offers brengen om mensen te kunnen bereiken met hun eigen en originele boodschap.

In Latijns-Amerika, waar weinig stimulansen zijn voor cinema, is de filmmaker van mening dat ze prestaties heeft geboekt dankzij haar doorzettingsvermogen in het gezicht van tegenspoed.

Om meer te weten over Yashira Jordan kunt u schrijven naar de e-mail [email protected] of bezoek hun Facebook-accounts: www.facebook.com/duraznofilm en Instagram: @ joroschita.

“Dat was een super magische ervaring voor mij, niet alleen in de productie, maar ook in de trainingsruimtes. Het is me gelukt om een grote ruimte voor deelnemers uit heel Latijns-Amerika te organiseren en te produceren met supergrote animatieexperts en professionals zoals Laika (Coraline animation studio, Kubo, Paranorman, enz.),” zegt hij.

Eb 2019 nam als uitvoerend producent deel aan” Anacronte”, een 3D-animatiefilm die deelnam aan meer dan 60 festivals en wereldwijd 130 prijzen heeft gewonnen, waaronder Los Angeles, Londen, New York en Venetië, en is geselecteerd in meer dan 300 festivals.

Onlangs won deze korte film het festival in het Filmhaus: Berlin Film + New Media Competition (2021). En het werd ook overgenomen door HBO Max en WarnerMedia OneFifty voor hun streaming platforms in de VS. Het ging in première op HBO Max op 15 September van dit jaar.

Lopende projecten

Onder de huidige projecten van de filmmaker is de korte film “El gallo y la espada” die in première ging op het San Antonio Cinefestival in juli van dit jaar, een originele Latijnse filmfestival gepresenteerd door het Guadalupe Cultural Arts Center.

Deze korte film is gemaakt zonder budget in het kader van de rigide quarantaine in een dorp in Bolivia, waarbij de Kami buurt en kinderen van het Quechua Volk betrokken zijn. Het is een fantasieproject over een jongen die zijn beste vriend verraadt door een haan te ontvoeren om een magisch zwaard te ontdekken.

Brengt het werk samen van Latino ‘ s die hun sporen in de VS hebben achtergelaten

De Society of the Americas opende gisteren een groepstentoonstelling die de kunstwerken, performances en experimentele praktijken verkent van 41 kunstenaars uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied en 11 organisaties die New York hebben helpen veranderen in het wereldwijde Kunstcentrum dat het vandaag is.

De tentoonstelling “This Must Be the Place: Latin American Artists in New York, 1965-1975,” brengt een generatie samen die actief deelnam aan experimentele artistieke bewegingen terwijl ze hun eigen talen en visuele ideeën aandreven, met werken die kwesties van migratie, identiteit, politiek, ballingschap en nostalgie onderzoeken, de organisatie benadrukt in een statement.By de late jaren 1960 New York was al uitgegroeid tot het centrum van de internationale kunstwereld, en het decennium tussen 1965 en 1975 was een belangrijke periode voor de ontwikkeling van Latijns-Amerikaanse kunst in de Verenigde Staten, Aimé Iglesias Lukin, directeur en hoofdconservator beeldende kunst van de Society of the Americas, benadrukt in een verklaring.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen, beide met dezelfde lijst van kunstenaars, maar met verschillende werken, een die gisteren geopend en zal worden getoond tot 18 December, en een andere die zal zijn van 19 januari 2022 tot 14 mei.

Tour nodigt u uit om de historische gebouwen van de stad te leren kennen

De rondleidingen zijn bedoeld om het erfgoed van Cochabamba te verspreiden en te rapporteren, evenals de Kathedraal van Cochabamba, het teatro José María Achá of het klooster van Santa Clara.De afdeling van onderzoek en herevaluatie van Historisch-Culturele Vereniging wetenschappelijk Boliviaans literair onderzoek nodigt de bevolking van cochabamba om een rondleiding door het historische centrum van hun stad te maken, en zo te verbeteren en kennen de gebouwen die deel uitmaken van het architectonische ensemble van de oude stad van Cochabamba.

De eerste bezoeken vinden plaats deze zaterdag 25, zijnde het startpunt van de waterbron van de plaza 14 De Septiembre. Tijdens de tour bezoekt u tempels, monumenten en pleinen die de geschiedenis van de Llajta gesmeed. De gidsen, leden van de Scientific Society, zullen data, geschiedenis en curiosa aanbieden die de verschillende gebouwen behouden. De plaatsen en architecturen die zullen worden bezocht zijn het centrale plein, de Metropolitan Cathedral, de tempel van San Agustín (vandaag Achá theater), tempels van San Francisco, Santa Clara en Santa Teresa, onder anderen. De tour zal te voet, duurt ongeveer twee uur, dus de organisatoren raden het dragen van comfortabele schoenen en paraplu ‘ s voor de zon, maar vooral “te popelen om een andere dag en vol leren door te brengen,” volgens Diego Fiorilo, directeur van de Boliviaanse Wetenschappelijke Vereniging voor literair onderzoek.

Van zijn kant begint de dag op zondag om 08: 30 uur op de poort naar Cerro de San Pedro (avenida Rubén Darío casi Heroínas). Om het evenement bij te wonen is het niet nodig om de groep te begeleiden door de tribunes om de Cristo De La Concordia te beklimmen, aangezien de tentoonstellingen en het vertellen van verhalen beginnen om 09:30 uur, op de top van Cerro San Pedro, waar verhalen van plaatsen zoals Plaza San Sebastián, La Coronilla en de Algemene Begraafplaats zullen worden verteld.

De Boliviaanse Wetenschappelijke Vereniging voor literair onderzoek is een groep vrijwilligers die zich bezighouden met cultuur en geschiedenis. Het werd opgericht in oktober 2017 door Fiorilo, Osmar Torres en Raque Luizaga om “kennis te verspreiden en het lezen te bevorderen om te voorkomen dat een onwetend volk”, zoals de directeur en een van de makers wees.

Deze groep is het maken van historische, architectonische en culturele reizen sinds 2017 door Cochabamba, sommige van de bezoeken met grotere herhaling waren die van de Algemene Begraafplaats, Heilige Tour (met de tempels van Cercado), Incallajta, Tarata en El Paso. Ze houden ook literaire bijeenkomsten en cenacles.