Fepp.info

De eerste civiele ruimtemissie begint zijn wetenschappelijk onderzoek

SpaceX, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze historische missie die de deuren heeft geopend voor privé ruimtevaart, zei vanmiddag op zijn Twitter-account dat de bemanning “is gezond, gelukkig en rust comfortabel”.De vier bemanningsleden van de eerste civiele-enige ruimtemissie, die zijn reis begon op woensdag uit Florida (USA) aan boord van een SpaceX ruimtevaartuig, zijn op hun eerste dag in de ruimte om het effect van orbitale vluchten op het menselijk lichaam te onderzoeken.

SpaceX, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor deze historische missie die de deuren heeft geopend voor privé ruimtevaart, zei vanmiddag op zijn Twitter-account dat de bemanning “is gezond, gelukkig en rust comfortabel”.

Hij voegde eraan toe dat Voor het slapen gaan de bemanningsleden ” 5,5 keer rond de aarde reisden, hun eerste ronde van wetenschappelijk onderzoek voltooiden en genoten van een paar maaltijden.”

Het bedrijf opgericht door Elon Musk meldde dat wanneer ze vandaag wakker worden, de vier bemanningsleden “aanvullend onderzoek zullen uitvoeren en een eerste blik op de koepel” van de Dragon capsule.

Precies, SpaceX gepubliceerd in de vroege uren van donderdag op het sociale netwerk een korte video genomen uit de observatie koepel van de draak met de aarde op de achtergrond.

“Weinigen zijn eerder gekomen en velen staan op het punt te volgen. De deur is nu open en het is vrij ongelooflijk,” zei miljardair Jared Isaacman, de missiecommandant die ook alle kosten draagt, vanuit de capsule op woensdag.

Op hun driedaagse missie, Isaacman, evenals aeronautical engineer Chris Sembroski, medisch assistent Hayley Arceneaux, en wetenschapper en opvoeder Sian Proctor, zal het uitvoeren van “onderzoek naar de menselijke gezondheid op aarde en tijdens de toekomstige lange termijn ruimtevaart te bevorderen,” SpaceX zei.

Bijna drie uur na het opstijgen woensdagavond van het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, de Dragon capsule bereikte een cirkelbaan 585 kilometer (ongeveer 360 mijl) afstand van de aarde, meer dan het International Space Station (ISS).

“Verder dan enige andere menselijke ruimtevaart van de missies van de Hubble (ruimtetelescoop) (540 kilometer),” volgens SpaceX.

Volgens het rapport van vanmiddag, gaat de capsule verder in zijn geplande baan, “met hoogtes tot 590 km boven het aardoppervlak.”

Meer dan 12 uur na de lancering van de Falcon 9-raket waarmee het ruimtevaartuig de ruimte in werd gelanceerd, beweegt de capsule met meer dan 28.160 kilometer per uur, een snelheid waarmee het elke 90 minuten rond de planeet kan cirkelen.

De Amerikaanse media hebben deze donderdag benadrukt dat het niet alleen de eerste ruimtevlucht is zonder astronaut aan boord, maar ook de eerste vlucht met een Afro-Amerikaanse piloot (Proctor) en met de jongste Amerikaan die de orbitale ruimte bereikt: Arceneaux, 29 jaar oud en kankeroverlevende.

De vier burgers kregen zes maanden training in zero-gravity manoeuvres en werden ook voorbereid op noodsituaties, ruimtevaartuigen en ruimtepak in-en uitritoefeningen, evenals volledige en gedeeltelijke missie simulaties.

Inspiration4 is de vierde bemande missie voor SpaceX, maar de eerste die niet professioneel opgeleide astronauten dragen, en heeft ook het doel van het verhogen van 200 miljoen dollar voor het children ‘ s research hospital St.Jude, in Memphis, Tennessee.

Na het opstijgen op woensdag, het herbruikbare deel van de Falcon 9 raket landde een paar minuten later op SpaceX ‘ s “Lees de instructies” platform in de Atlantische Oceaan.

De Dragon capsule is Resilience, waarin in 2020 NASA ‘ s eerste astronaut missie naar het ISS reisde als gevolg van de SpaceX-programma, die eindigde negen jaar van droogte van lanceringen van Amerikaanse bodem sinds het einde van de shuttle programma in 2011.

De reis eindigt met de val van de Drakencapsule in de Atlantische Oceaan voor de kust van Florida met behulp van een parachute.

Geef een antwoord