Fepp.info

De frequentie van hoofdpijn is toegenomen als gevolg van pandemie, zegt expert

De coronaviruspandemie heeft de frequentie van hoofdpijn bij de bevolking verhoogd als gevolg van de ziekte zelf, maar ook door de stress en constante angst waarin mensen leven, zei een expert dinsdag.

“De stress en angst die constant is geweest in de bevolking heeft geleid tot een toename van de frequentie van hoofdpijn, in combinatie met het feit dat degenen die lijden covid-19 chronische migraine kunnen ontwikkelen,” Ildefonso Rodríguez-Leyva, hoofd neurologie in het Centrale Ziekenhuis van San Luis Potosí, in Mexico, zei op een persconferentie.

De ook voorzitter van de Mexicaanse Vereniging van hoofdpijn en Migraine (AMCEMIG) legde uit dat, terwijl migraine is een van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn, het kan worden onderscheiden van een gemeenschappelijke pijn als gevolg van de ernst en het verschijnen van andere neurologische symptomen zoals duizeligheid, verminderd gezichtsveld en de aanwezigheid van flitsen.

Naar schatting 120 miljoen mensen wereldwijd lijden aan migraine. Terwijl in Mexico treft 15 % van de bevolking en in 8 op de 10 mensen de neiging om de productiviteit te verlagen, volgens de arts.

Het beïnvloedt echter tot vier keer meer vrouwen dan mannen, dit is voornamelijk te wijten aan hormonale factoren zoals oestrogeenniveaus, naast het feit dat na de menopauze de incidentie toeneemt.

Bovendien schatte de deskundige dat bijna 70% van de mensen die lijden aan migraine andere comorbiditeiten hebben zoals overgewicht, depressie, angststoornis, bipolaire ziekte, epilepsie en slaapproblemen.

VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN LEVEN

Onder de behandelingen van deze ziekte zijn hygiënische-dieetmaatregelen (verbetering van de slaap en het eten van een gezond dieet), profylactisch farmacologisch beheer en medische behandeling voor acute symptomen.

Momenteel zijn er medicijnen die helpen voorkomen dat de frequentie van migraine aanvallen en verminderen symptomen bij volwassenen die lijden aan het en hebben aanzienlijke effectiviteit in het verminderen van deze.

“Er zijn verschillende pijnstillers, sommige met betere resultaten dan andere, maar het is altijd noodzakelijk om naar de specialist te gaan om de meest geschikte voor te schrijven,” zei Rodríguez-Leyva.

Hij accepteerde echter dat migraine wereldwijd niet goed wordt behandeld en daarom is het belangrijk dat specialisten de verschillende behandelingsopties kennen.

Hij benadrukte dat als de ernst en frequentie van migraine toenemen, “patiënten naar een neuroloog moeten gaan om andere therapeutische alternatieven te vinden,” concludeerde hij.

Geef een antwoord