Fepp.info

FDA onderzoekt uitbraak van Listeria infecties in verband met verse Express verpakte salades

De Food and Drug Administration kondigde dinsdag het onderzoekt een multi-state uitbraak van Listeria infecties in verband met verse Express verpakte salades, die een recall van een aantal van haar producten aangekondigd.

Tien mensen zijn ziek geworden, tien zijn opgenomen in het ziekenhuis en één persoon is overleden in acht staten in de listeria uitbraak. De ziekten strekken zich zo ver terug als juli 2016, met de meest recente komende oktober, de FDA zei.

Fresh Express kondigde een recall maandag van een aantal van zijn verpakte salade producten gemaakt in de fabriek van het bedrijf in Streamwood, Illinois, omdat ze het potentieel om te worden besmet met de bacteriën listeria monocytogenes. Het bedrijf adviseerde consumenten niet te eten, te verkopen of te dienen een lange lijst van haar producten met de codes Z324 tot Z350 gedrukt op de verpakking.

De teruggeroepen salade items werden gedistribueerd via retailers in het noordoosten en Midwest evenals in Canada, het bedrijf zei.

De recall komt nadat het Michigan Department of Agriculture een willekeurige steekproef test van een pakket van Fresh Express Sweet Hearts salad mix gemaakt in de Streamwood faciliteit. De test was positief voor listeria monocytogenes, zei het bedrijf.

“Fresh Express onmiddellijk gestopt alle productie in de Streamwood faciliteit en gestart met een volledige sanitaire beoordeling,” Het bedrijf zei in een verklaring. “Fresh Express is al in contact geweest met retailers die de teruggeroepen items ontvangen, instrueren hen om ze te verwijderen uit de winkelrekken en stoppen met verdere zendingen naar winkels van distributiecentra en andere voorraden.”

De FDA zei dat het monster overeenkomt met de uitbraak stam.

“We zullen blijven samenwerken met onze partners en met Fresh Express om de bron van deze uitbraak te bepalen,” zei Frank Yiannas, adjunct-commissaris voor voedselbeleid en-reactie van de FDA. “We blijven toegewijd aan transparantie en het verstrekken van updates als we meer te weten komen tijdens onze voortdurende traceback onderzoek.”

Listeria monocytogenes wordt gevonden in vochtige omgevingen en kan overleven onder koeling en andere maatregelen voor voedselbehoud, zegt de FDA. Wanneer mensen voedsel eten dat besmet is met de bacteriën, kunnen ze listeriose ontwikkelen, een ziekte die voor de meeste mensen koorts, spierpijn, misselijkheid, braken en diarree veroorzaakt. De ziekte kan bijzonder gevaarlijk en zelfs fataal zijn voor de zeer jonge, oudere en immuun-gecompromitteerde.

Geef een antwoord