Fepp.info

Sedentaire levensstijl en obesitas zijn enkele schadelijke effecten op kinderen door de pandemie

Het gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voedingsgewoonten bij minderjarigen, veroorzaakt door de beperkingen van de covid-19-pandemie, kunnen leiden tot stoornissen in hun groei, waarschuwden Peruaanse artsen en experts in een virtuele conferentie.

Het feit dat de pandemie slechts 1,7% van de minderjarigen treft “maakt hen niet immuun voor bijkomende problemen, zoals angst, stress, slapeloosheid”, evenals “houding, visuele problemen, obesitas, lage groei en ondervoeding,” zei pediatrische endocrinoloog Paola Pinto.

De expert legde uit in de virtuele conferentie ” verminderde groei bij kinderen, Een ander gevolg van de pandemie?”dat de armoede en extreme armoede percentages steeg in Peru in 2020 tot 30% en 5,1 %, respectievelijk, en momenteel in elke familie is er een lid dat enige voedingsschade heeft.

BLOEDARMOEDE EN OBESITAS NAAST ELKAAR BESTAAN

In het geval van kinderen, 43% van de kinderen jonger dan 36 maanden aanwezig bloedarmoede in Peru, en tegelijkertijd het Andes-Land volgt de wereldwijde trend van de toename van obesitas bij kinderen jonger dan 5 jaar, Pinto zei.

Het lid van de Latijns-Amerikaanse Vereniging voor pediatrische endocrinologie waarschuwde dat 15% van de zwaarlijvige zuigelingen zwaarlijvige volwassenen zullen worden, wat in de toekomst leidt tot een reeks problemen in hun chronische gezondheid.

Hoewel de belangrijkste groeifactor bij een kind genetica (80 %) is, dragen diepe slaap, dagelijkse lichaamsbeweging en goede voeding ook bij, merkte Pinto op.

Sedentair gedrag kan negatieve effecten hebben, zei de arts, terwijl ” fysieke activiteit een waardevol hulpmiddel kan zijn om kalm te blijven, cardiovasculaire aandoeningen, houdingsproblemen, emotionele problemen en meer stress te voorkomen.”

Het type dieet tijdens pandemische quarantines heeft een nieuwe term gecreëerd, covibesity, zei Pinto, dat is koolhydraatmisbruik, en die eetgewoonten zijn gedurende deze tijd gehandhaafd.

GEWICHT EN GROOTTE CONTROLE

Op zijn beurt riep het hoofd van de dienst endocrinologie en metabolisme van het Nationaal Instituut voor de gezondheid van kinderen, Carlos del Águila, de aandacht op het belang van ouders die weten over de controle van de lengte en het gewicht van hun kinderen vanaf de geboorte

“Er is angst bij ouders en kinderen, omdat er veel vergelijking is bij kinderen, wanneer ze het met andere kinderen konden doen,” zei Del Águila.

Echter, terwijl beperkt, ouders hebben een harde tijd te observeren of hun kinderen opgroeien op of onder hun gemiddelde leeftijd.

Om de trend van elke minor te bevestigen, moeten de groeicurven worden gestructureerd met het gewicht en de lengte van de minors om het te observeren met de specialist.

“Er zijn vele oorzaken van korte gestalte, maar elke aandoening heeft een specifieke behandeling, of het nu hormonale deficiëntie of een andere,” zei de arts.

In die zin werden tijdens de conferentie digitale tools gepresenteerd om vanuit het huis van de kinderen te kunnen monitoren en te weten of hun groei voldoende is.

De frequentie van hoofdpijn is toegenomen als gevolg van pandemie, zegt expert

De coronaviruspandemie heeft de frequentie van hoofdpijn bij de bevolking verhoogd als gevolg van de ziekte zelf, maar ook door de stress en constante angst waarin mensen leven, zei een expert dinsdag.

“De stress en angst die constant is geweest in de bevolking heeft geleid tot een toename van de frequentie van hoofdpijn, in combinatie met het feit dat degenen die lijden covid-19 chronische migraine kunnen ontwikkelen,” Ildefonso Rodríguez-Leyva, hoofd neurologie in het Centrale Ziekenhuis van San Luis Potosí, in Mexico, zei op een persconferentie.

De ook voorzitter van de Mexicaanse Vereniging van hoofdpijn en Migraine (AMCEMIG) legde uit dat, terwijl migraine is een van de meest voorkomende vormen van hoofdpijn, het kan worden onderscheiden van een gemeenschappelijke pijn als gevolg van de ernst en het verschijnen van andere neurologische symptomen zoals duizeligheid, verminderd gezichtsveld en de aanwezigheid van flitsen.

Naar schatting 120 miljoen mensen wereldwijd lijden aan migraine. Terwijl in Mexico treft 15 % van de bevolking en in 8 op de 10 mensen de neiging om de productiviteit te verlagen, volgens de arts.

Het beïnvloedt echter tot vier keer meer vrouwen dan mannen, dit is voornamelijk te wijten aan hormonale factoren zoals oestrogeenniveaus, naast het feit dat na de menopauze de incidentie toeneemt.

Bovendien schatte de deskundige dat bijna 70% van de mensen die lijden aan migraine andere comorbiditeiten hebben zoals overgewicht, depressie, angststoornis, bipolaire ziekte, epilepsie en slaapproblemen.

VERBETERING VAN DE KWALITEIT VAN LEVEN

Onder de behandelingen van deze ziekte zijn hygiënische-dieetmaatregelen (verbetering van de slaap en het eten van een gezond dieet), profylactisch farmacologisch beheer en medische behandeling voor acute symptomen.

Momenteel zijn er medicijnen die helpen voorkomen dat de frequentie van migraine aanvallen en verminderen symptomen bij volwassenen die lijden aan het en hebben aanzienlijke effectiviteit in het verminderen van deze.

“Er zijn verschillende pijnstillers, sommige met betere resultaten dan andere, maar het is altijd noodzakelijk om naar de specialist te gaan om de meest geschikte voor te schrijven,” zei Rodríguez-Leyva.

Hij accepteerde echter dat migraine wereldwijd niet goed wordt behandeld en daarom is het belangrijk dat specialisten de verschillende behandelingsopties kennen.

Hij benadrukte dat als de ernst en frequentie van migraine toenemen, “patiënten naar een neuroloog moeten gaan om andere therapeutische alternatieven te vinden,” concludeerde hij.

Rapport onthult dat deltavariant ook wordt overgedragen onder gevaccineerden

De zeer overdraagbare delta-variant van het coronavirus kan zich verspreiden naar volledig gevaccineerde mensen bijna net zo veel als naar degenen die geen doses hebben ontvangen, volgens een rapport van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten vrijgegeven op vrijdag.

De Centers for disease Control and Prevention (CDC) van de VS wees erop dat de mensen die zowel het virus in de neus dragen als niet-gevaccineerde personen en daarom de eerste het virus onderling konden verspreiden.Het agentschap maakte een rapport op basis van de analyse van een uitbraak van covid-19 vond plaats begin juli, dat wil zeggen wanneer de Verenigde Staten viert zijn nationale feestdag (4 juli), in de kleine gemeenschap van Provincetown, Massachusetts, waar driekwart van de gevallen waren mensen volledig gevaccineerd.

INFECTIES ZONDER STERFGEVALLEN

De uitbraak in Massachusetts, waar het vaccinatiepercentage 69% bedraagt, werd gekoppeld aan een reeks” zomerevenementen ” en grote bijeenkomsten van mensen in bars, restaurants en nachtclubs, en resulteerde in 469 gevallen.

Van dit totaal werden er 346 geregistreerd bij volledig gevaccineerde personen, dat wil zeggen bij de twee doses Pfizer of Moderna of de enkele dosis Johnson & Johnson, en tegelijkertijd vertoonden 274 gevallen symptomen van de ziekte.

Vijf mensen die door deze uitbraak het virus opliepen, van wie vier volledig waren gevaccineerd, moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, maar volgens de CDC zijn er geen doden gemeld.

“Vaccinatie is de belangrijkste strategie om ernstige ziekte en dood te voorkomen,” benadrukte het Agentschap in dit rapport, dat is vrijgegeven na deze week aan te bevelen dat gevaccineerde mensen terugkeren naar het dragen van maskers binnenshuis en op openbare plaatsen bijna in het hele land.

TERUG NAAR MASKERS

Het agentschap merkte in zijn rapport op dat de onderzoeksresultaten ” suggereren dat zelfs jurisdicties zonder substantiële of hoge covid-19-transmissie zouden kunnen overwegen om preventiestrategieën uit te breiden,” zoals het dragen van maskers in gesloten openbare omgevingen, ongeacht de vaccinatiestatus.

“Deze bevinding is zorgwekkend en was een fundamentele ontdekking die leidde tot de update van de CDC masker aanbeveling,” zei CDC directeur Rochelle Walensky.

“De aanbeveling over het gebruik van maskers werd bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het gevaccineerde publiek het virus niet onbewust aan anderen overdraagt, met inbegrip van hun niet-gevaccineerde of immunogecompromitteerde geliefden (met reeds bestaande aandoeningen),” voegde hij eraan toe.

Een intern rapport van dit agentschap verkregen door de Washington Post onthulde dat de delta-variant van covid-19 een ernstigere ziekte kan veroorzaken en zo besmettelijk is als waterpokken.

Het document, vrijgegeven uren voor de Massachusetts outbreak report, benadrukt verder dat de variant gaat van persoon tot persoon sneller dan Ebola, de gewone verkoudheid, seizoensgriep en mazelen.

In het rapport erkent CDC dat ze hun boodschappen aan de bevolking moeten aanpassen en benadrukt dat vaccinatie de beste verdediging is ” tegen een variant die zo besmettelijk is dat het bijna werkt alsof het een nieuw en ander virus is.”

De Verenigde Staten registreerden een toename van het aantal gevallen van het coronavirus, met een gemiddelde deze week 71.000 nieuwe dagelijkse gevallen van covid, wat de regering ertoe heeft gebracht om de vaccinatiecampagne te stimuleren, die de afgelopen twee maanden aanzienlijk is vertraagd, met slechts 49% van de bevolking ingeënt met het patroon compleet.

De Amerikaanse President Joe Biden kondigde donderdag aan dat hij meer dan 4 miljoen federale werknemers zal dwingen om te bewijzen dat ze zijn gevaccineerd als ze niet regelmatig covid-19 testen willen ondergaan.

De maatregel komt bovenop de maatregelen van bedrijven als Google, Facebook of Lyft, die deze week hebben aangekondigd dat ze zullen eisen dat alle werknemers die terugkeren naar hun kantoren worden gevaccineerd.

Onderzoek koppelt 4% van kankers in 2020 aan alcoholgebruik

Een 4% van kankergevallen gediagnosticeerd in 2020 wereldwijd-ongeveer 741.300-kan worden geassocieerd met alcoholgebruik, volgens de resultaten van een wereldwijde studie vandaag vrijgegeven door “The Lancet Oncology”.

De auteurs van het onderzoek – met inbegrip van deskundigen van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) in Frankrijk – hebben opgeroepen tot een grotere bewustwording van het verband tussen alcohol en cancer.In in de studie wordt geschat dat mannen 77 % – met 568.000 gevallen-van alcoholgerelateerde kankergevallen vertegenwoordigen, vergeleken met vrouwen, die 23%-met 172.600 gevallen – voor hun rekening nemen en er wordt op gewezen dat slokdarm -, lever-en borstkankers het meest voorkomen.

Op basis van gegevens uit voorgaande jaren schatten wetenschappers dat er in 2020 meer dan 6,3 miljoen gevallen van kanker van de mond, keelholte, strottenhoofd, slokdarm, dikke darm, rectum, lever en borst in de wereld waren.

Het is aangetoond dat alcoholgebruik DNA-schade veroorzaakt door de productie van schadelijke chemicaliën in het lichaam te verhogen en de hormoonproductie te beïnvloeden, wat kan bijdragen aan de ontwikkeling van kanker.

“We moeten politici en burgers dringend bewust maken van het verband tussen alcoholgebruik en het risico op kanker”, zegt Harriet Rumgay van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) in Frankrijk.

Hij voegt eraan toe dat “volksgezondheidsstrategieën zoals een verminderde beschikbaarheid van alcohol, het etiketteren van producten met Gezondheidswaarschuwingen en een verbod op het op de markt brengen van producten het aantal kankergevallen door alcohol kunnen verminderen.”

Om tot hun conclusies te komen, stelden de onderzoekers in 2010 de niveaus van alcoholconsumptie per persoon per land vast-om tijd te laten verstrijken voor alcoholconsumptie om een mogelijke ontwikkeling van kanker te beïnvloeden-en combineerden deze met nieuwe geschatte gevallen van kanker in 2020 om het aantal alcoholgerelateerde kankers in elk land te schatten.

Zij beschouwden een “matige” consumptie tussen 0,1 en 20 gram per dag-gelijk aan maximaal twee alcoholische dranken -;” riskante “consumptie tussen 20 en 60 gram per dag – tussen twee en zes drankjes per dag-en” overvloedig”, meer dan 60 gram per dag, meer dan zes.

Zij zagen dat wereldwijd 4 % van alle nieuwe kankergevallen in 2020 in verband werd gebracht met alcoholgebruik; ook dat “riskante” en “overvloedige” consumptie het hoogste percentage episodes opleverde met respectievelijk 39% -291.800 gevallen – en 47% -346.400 gevallen. “Matig” gebruik leidde tot 14 % van die gevallen.

Zij stelden vast dat de regio ‘ s van Oost-Azië en Midden-en Oost-Europa de hoogste percentages alcoholgerelateerde gevallen hadden, met 6 procent, terwijl de laagste in Noord-Afrika en West-Azië, beide onder 1 procent, werden aangetroffen.

“Trends suggereren dat, hoewel er een daling is in alcoholconsumptie per persoon in veel Europese landen, het gebruik toeneemt in Aziatische landen, zoals China en India, en in Afrika ten zuiden van de Sahara”, wijzen deskundigen erop, die geloven dat de covid-19-pandemie de consumptiecijfers in sommige landen heeft verhoogd.

Vier punten krijgen vandaag toegang tot COVID-vaccin

De aandacht zal zijn tot 14: 00 uur van deze dag. Kanata is een van de gezondheidscentra die de doses nu toepast.Ze stelden vier punten in staat om vandaag in Cochabamba te worden ingeënt tegen het coronavirus.

De departementale Gezondheidsdienst (SEDES) meldde dat tussen 08: 00 en 14: 00 uur deze zondag, vier gezondheidsinstellingen doses zullen toepassen op de bevolking. Personen ouder dan 18 jaar kunnen naar de volgende gezondheidscentra: Primero de Mayo, Kanata, Chávez Rancho en Temporal.

MEER INFORMATIE

Tegelijkertijd voeren gezondheidsautoriteiten een coronaviruscase-onderzoek uit in het zuidelijke deel van Cochabamba.

Een oraal cholera-vaccin op basis van rijst is veilig bij mensen

Een oraal cholera vaccin gemaakt van genetisch gemodificeerde gemalen rijstkorrels is aangetoond veilig te zijn en geen significante bijwerkingen te veroorzaken, volgens een Fase 1 klinische studie vandaag gepubliceerd door de Lancet Microbe.

Ontwikkeld door Japanse wetenschappers, het MucoRice-CTB-vaccin, dat werd getest op dertig vrijwilligers, toonde een “goede immuunrespons” bij degenen die het ontwikkelden, hoewel Elf niet of was zeer laag, wat kan worden toegeschreven aan de samenstelling van de darmmicroflora.

Het onderzoek betrof zestig mensen, alle mannen, van wie er dertig een placebo kregen, en de rest, in groepen van tien, kregen vier doses van drie, zes of achttien milligram om de twee weken.

Tests die twee tot vier maanden na ontvangst van de laatste dosis werden uitgevoerd, toonden aan dat vrijwilligers die reageerden op het vaccin IgA – en IgG-antilichamen hadden-twee soorten eiwitten die het immuunsysteem produceert om infecties te bestrijden-specifiek voor choleratoxine B (CTB).

Vrijwilligers die reageerden op het vaccin hadden na acht tot zestien weken de hoogste bloedwaarden van antigeen-specifieke IgG en IgA.

Echter, Elf van hen vertoonden een lage of onmeetbare immuunrespons.

Het hoofd van het onderzoek, Hiroshi Kiyono, van de Universiteit van Tokio, gelooft dat ” misschien darmmicroflora de uitkomst van de immuunrespons beïnvloedt.”

Degenen die veel reageerden hadden ” een meer gediversifieerde microflora en in de groep van degenen die een beetje reageerden, was de diversiteit veel kleiner,” legde hij uit.

De onderzoekers waarschuwden dat de kleine omvang van de fase 1 studie betekent dat de relevantie en prevalentie van non-responders nog onduidelijk is en dat het totale verschil in microflora diversiteit subtiel was.

“Op dit moment,” zeiden ze, ” is het allemaal speculatie, maar misschien creëert een grotere diversiteit van de microflora een betere situatie voor een sterke immuunrespons tegen het orale vaccin.”

Kiyono was “zeer optimistisch” over de toekomst van het vaccin, vooral gezien de resultaten van de dosisverhoging. “Deelnemers reageerden op het vaccin in lage, gemiddelde en hoge doses, met de grootste immuunrespons bij de hoogste dosis.”

Het vaccin, dat stabiel is bij kamertemperatuur, groeit op genetisch gemodificeerde Japanse kortkorrelige rijstplanten die een niet-toxisch deel van CTB produceren, dat door het immuunsysteem kan worden herkend.

Planten genereren de CTB-subeenheid in hun zaden, de eetbare rijstkorrels, en slaan antigenen op in druppels genaamd eiwitlichamen met membranen gemaakt van vet.

“De eiwitlichamen van rijst – verklaarde de wetenschapper-gedragen zich als een natuurlijke capsule om het antigeen aan het immuunsysteem van de darm af te leveren”.

Ten minste 95% van de HIV-patiënten is geïnfecteerd met humaan papilloom

Ten minste 95% van de patiënten die leven met humaan immunodeficiëntievirus (HIV) lijden of hebben geleden aan humaan papillomavirus (HPV) infectie, die kan leiden tot gevallen van kanker, waarschuwde een specialist op woensdag.

“HPV-infectie kan verschillende soorten kanker veroorzaken als het niet tijdig en correct wordt behandeld, maar bij patiënten met HIV is het risico nog groter,” verklaarde infectoloog Antonio Mata op een persconferentie.

Hij legde uit dat dit gebeurt omdat het immuunsysteem van patiënten zwakker is dan bij mensen die niet met HIV leven en zelfs vandaag de dag is kanker de tweede doodsoorzaak bij deze mensen, alleen achter acquired immunodeficiency syndrome (AIDS).

“Mensen met HIV beginnen meer te sterven aan kanker en degenen die worden geassocieerd met HPV zijn de meest voorkomende,” zei hij.

In Mexico leven naar schatting 230.000 mensen met HIV en alleen al in 2020 werden 7.459 gevallen gediagnosticeerd in het land, volgens gegevens van het Nationaal Centrum voor de preventie en bestrijding van HIV en AIDS.

Hij legde uit dat onder deze soorten kanker zijn de cervicouterine, keel, anale, vulva, vagina en penis.

Hij legde uit dat wanneer een persoon HPV heeft, hij meer kans om de vooruitgang naar kanker “dus we moeten voorzichtig zijn met HIV-patiënten, meer dan met de rest van de bevolking,” hij drong aan.

HPV is een familie van virussen die overeenkomen met meer dan 100 types, die meestal verschillende gebieden van het lichaam te infecteren. Echter, slechts 30 hebben de mogelijkheid om kanker te ontwikkelen in genitale gebieden.

De meest zorgwekkende zijn die welke de geslachtsdelen infecteren: de vulva, vagina en baarmoederhals in het geval van vrouwen en de geslachtsdelen en anus in het geval van mannen.

De deskundige gaf aan dat in het geval van mannen die seks hebben met mannen, het risico hoger is omdat anale relaties worden geassocieerd met een grotere kans om besmet te raken met HPV en zei dat dit virus is zelfs meer besmettelijk dan HIV zelf.

VACCINATIE EEN HULPMIDDEL

De deskundige merkte op dat HPV-infectie kan worden voorkomen en de beste manier om dit te bereiken is door middel van vaccinatie.

“We moeten dit type virus voorkomen, we hebben het in vaccins. Zonder twijfel kunnen we kanker voorkomen door patiënten te vaccineren”, concludeerde hij.

Hij betreurde het echter dat je in de gezondheidszorg in Mexico Geen toegang hebt tot het vaccin omdat het alleen is goedgekeurd bij adolescente vrouwen.

Hij zei dat als gevolg hiervan naar schatting minder dan 2% van de HIV-patiënten tegen HPV is gevaccineerd.

“Het zou ideaal zijn als de bevolking kon worden gevaccineerd, maar helaas is het niet mogelijk,” zei hij.

Zij legde uit dat het vaccin het risico op infectie kan verminderen bij 83% bij adolescenten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar en bij 66% bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 24 jaar.

Wat is de gevaarlijke zwarte schimmel en waarom alarmeren de wereld in de pandemie?

Een gevaarlijke maar zeldzame infectie veroorzaakt door een schimmel die zwarte weefsels heeft wereldwijde gezondheidsautoriteiten in de wacht. De alarmen reageren op het feit dat mucormycose, ook bekend als de zwarte schimmel, een hoge incidentie heeft bij patiënten ziek en hersteld van covid-19.
Ten minste 19 regio ‘ s van India hebben al verhoogd de vooruitgang van deze ziekte tot epidemische status in de afgelopen twee maanden, die telt meer dan 14.000 diagnoses in dat land, en delen van de wereld, zoals Amerika al melden, hoewel beperkt, een aantal gevallen van infecties.

Deze zorg neemt ook toe omdat hun mortaliteit varieert van 40% tot 80 % afhankelijk van de basisomstandigheden van de patiënt.Maar wat is het? hoe wordt het behandeld? is het besmettelijk tussen mensen? wat nog belangrijker is, welk reëel risico bestaat er dat de verspreiding ervan de huidige coronapandemie zal verergeren?

EEN ALOMTEGENWOORDIGE PADDENSTOEL

Zwarte schimmel, voorheen zygomycose genoemd, is per definitie een ernstige maar zeldzame schimmelinfectie, die wordt veroorzaakt door een groep schimmels genaamd mucormycetes.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legt uit dat deze schimmels zijn zeer gemeenschappelijk en “leven in het milieu,” in het bijzonder in de bodem en ontbindende organische stof.

Er zijn verschillende soorten van deze infectie afhankelijk van het gebied van het lichaam ze aanvallen, zoals rhinocerebrale (sinus en cerebrale), pulmonale, gastro-intestinale of huidbesmetting.

HOE WORDT HET VERKREGEN?

Het eerste wat je moet weten is dat mensen mucormycose krijgen wanneer ze in contact komen met de sporen van de schimmel aanwezig in de lucht en in het milieu.

Het kan ook gebeuren op de huid “na een snee, brandwonden, of een ander type van huid letsel,” de CDC zegt, maar het gebeurt niet tussen mensen.

Het tweede ding is dat mucormycose voornamelijk patiënten treft met fundamentele gezondheidsproblemen, zoals diabetes of AIDS, of die geneesmiddelen gebruiken die het vermogen van het lichaam verminderen om ziektekiemen en ziekten te bestrijden, zoals covid-patiënten.

In feite verduidelijkt het referentiedocument dat bekend staat als de handleiding van het farmaceutische bedrijf Merck Sharp & Dohme (MSD) dat “het waarschijnlijk is dat de sporen van deze schimmels constant worden aangezogen, maar dat ze gewoonlijk geen infectie veroorzaken”.

Zoals Sylvain Aldighieri, verantwoordelijk voor de reactie op covid-19 van de Pan American Health Organization (PAHO), aan Efe uitlegt, wordt de zwarte schimmel beschouwd als “een opportunistische schimmelinfectie”.

“Deze ziekteverwekker treft voornamelijk patiënten met gecontroleerde diabetes, patiënten met AIDS, patiënten met iatrogene immunosuppressie en patiënten met beenmerg-en orgaantransplantaties,” zei de expert.

Bovendien verduidelijkt hij, het is “een infectie bekend bij artsen Sinds voor de pandemie”, dus er zijn effectieve diagnostische methoden over de hele wereld.

MUCORMYCOSE EN COVID-19

Volgens Aldighieri, ” in de afgelopen maanden, een toename van gevallen van mucormycose is waargenomen bij patiënten met covid-19 en het hoogste aantal gevallen werd gemeld in India.”

“Bij patiënten met ernstige covid-19 in de actieve fase of in de herstelfase zijn er meerdere risicofactoren of comorbiditeiten, zoals immunosuppressie veroorzaakt door corticosteroïden, “zei hij, specificeren dat het gebruik ervan is” een risicofactor ” om de infectie te verwerven.

De CDC is het ermee eens dat het mogelijk is dat “sommige patiënten COVID-19 en een schimmelinfectie tegelijkertijd hebben”, maar gespecialiseerde tests zijn nodig omdat schimmelziekten symptomen kunnen delen met het coronavirus, zoals koorts, hoest of ademnood.

Inderdaad, de belangrijkste waarschuwingssignalen van murcomycose zijn deze, naast eenzijdige gezichtsontsteking, hoofdpijn, verstopte neus en zwarte laesies in de neusbrug of in het bovenste binnenste deel van de mond.

INDIA, DE GROTE SCHIJNWERPER. AMERIKA IN GEVAAR?

India, dat het land in de wereld blijft met de meest nieuwe gevallen van het coronavirus, met 1,3 miljoen in de afgelopen week, is ook de focus van een toename van de diagnoses van murcomycose.

In een brief aan het tijdschrift The Lancet Respiratory Medicine en gepubliceerd op 3 juni, hebben wetenschappers gewaarschuwd dat “als India blijft stabiliteit te bereiken op de bestaande situatie (door covid), een andere onmiddellijke dreiging is ontstaan in de vorm van coronavirus-geassocieerde ziekte, murcormycose”.

Akshay Raut, verbonden aan het Saint George Hospital en de Grant Government Medical College public School of medicine in Mumbai, en Nguyen Tien Huy, van de School Of Tropical Medicine and Global Health en de Universiteit van Nagasaki, onderschrijven de waarschuwing die spreekt van 14.872 gevallen van zwarte schimmel vanaf 28 mei.

Met het oog op deze snelle toename, de Indiase centrale overheid is het verschepen van amfotericine B, de belangrijkste behandeling voor de ziekte in aanvulling op een operatie om geïnfecteerde weefsels te verwijderen, aan alle getroffen staten en verboden de overdracht van andere controle-informatie zonder toestemming van de overheid.

Ondertussen heeft Amerika, een ander brandpunt van de covid-19-pandemie, ook verschillende gevallen geregistreerd.

Volgens PAHO gegevens gegeven aan Efe door Aldighieri, ” in de regio, zijn er goed gedocumenteerde openbare rapporten van gevallen in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, Paraguay en Uruguay.”

“Echter, op dit moment, het is een zeer beperkt aantal rapporten”, zelfs rekenen op het Latijns-Amerikaanse netwerk voor de bewaking van antimicrobiële resistentie (ReLAVRA), die deze cijfers ontvangt, de deskundige gesloten zonder een totaal aantal te specificeren.