Fepp.info

Net op tijd voor Kerstmis, kijk terug op deze best verkochte speelgoed van de afgelopen 70 jaar

Het is geen Kerstmis als er geen felbegeerd speelgoed is dat boven de rest uitstijgt. En het is niet de meest gewilde speelgoed van het jaar als de poging om het te kopen niet rijden consumenten absoluut bonkers.

We hebben twee van de meest populaire speelgoed uit elk decennium sinds de jaren 1950 gekozen om nostalgisch over te waxen-het speelgoed dat je niet vergeet sinds het moment dat je ze uitpakt of, als je een ouder bent, het speelgoed waar je de kleine ochtenduren op hebt zitten wachten in de rij, tegen andere klanten in om hun handen op te krijgen. Dit waren de heetste — en vaak schaarste — speelgoed van hun respectieve vakantie seizoenen.

Jaren 1950: Mr. Aardappelhoofd
Breakout jaar: 1952

Dat jaar verkochte eenheden: 1 miljoen

Mr. Potato Head moedigde kinderen aan om met hun eten te spelen. Hasbro zou zorgen voor de grappige monden en voeten, de googly ogen en gezichtshaar en diverse accessoires die kinderen in de echte aardappelen van hun ouders zouden stoppen. Het was niet tot het volgende decennium dat Hasbro subbed in een nep plastic tater in plaats van te verwachten dat consumenten hun eigen leveren. Een paar “Toy Story” optredens en bijna 70 jaar later, meer dan 100 miljoen aardappel mensen zijn verkocht wereldwijd. De aardappel werkt hard om relevant te blijven, ook — eerder dit jaar, Hasbro liet “Mr.” van zijn merknaam.

Jaren 1950: Hula Hoops
Breakout jaar: 1958

Dat jaar verkochte eenheden: 25 miljoen in de eerste vier maanden

Het concept van hoelahoeping bestond al eeuwen voordat de wijze marketeers bij Wham-O hen tot leven brachten en in een ’50s Rage veranderden. Hoepen gecombineerde dans, oefening en vriendelijke competitie-wiens heupen kon houden hun hoepel draaien het langst? Tegen het einde van het decennium begon hula hoops weer uit de mode te raken … om decennia later weer nieuw leven in te blazen, toen fitness goeroes gewogen versies creëerden en hele klassen rond de nieuwe en verbeterde hoepels centreerden.

Jaren 1960: Etch-a-Sketch
Breakout jaar: 1960

Eenheden verkocht dat jaar: 600.000

De Etch-a-Sketch was een prestatie van wetenschap-aluminium en statische ladingen gebruikt om kunst te maken! – dat hield kinderen uren bezig, zolang ze hun meesterwerk niet te hard schudden en wissen. Door knoppen te draaien, creëerden gebruikers tijdelijke tekeningen en afbeeldingen die zo grof of zo gedetailleerd konden zijn als ze wilden. Voor zijn bijdrage aan de speelgoedindustrie was de Etch-a-Sketch een van de eerste partijen speelgoed die werd opgenomen in de National Toy Hall of Fame, naast Barbie en Erector sets.

Jaren 1960: Easy-Bake Oven
Breakout jaar: 1963

Eenheden verkocht dat jaar: een Half miljoen

Een leuke introductie tot bakken of een klein brandgevaar? Het is moeilijk te zeggen, maar Easy-Bake Ovens werden begeerd. Meer dan 5 miljoen werden verkocht in minder dan een decennium na hun introductie, en ze werden alleen maar populairder naarmate de tijd vorderde, vooral toen Betty Crocker betrokken raakte en haar mixen kromp tot miniatuurgrootte. Of de doll-sized desserts ooit echt smaakte goed is nog steeds discutabel, maar deze gadget wowed bakkers-in-training.

Jaren 1970: Nerf voetbal
Breakout jaar: 1972

Verkochte eenheden: jaaromzet bereikte een hoogtepunt van 8 miljoen in 1979

Voorbij waren de dagen van verbrijzelde vazen of kapotte tv — antennes-de schuimige Nerf bal, geïntroduceerd in 1969, werd ontworpen om binnen te worden gegooid zonder ergerlijke ouders. Dit was een bal die nog steeds stuiterde en vloog, maar het decor niet wilde breken. Toen kwam de game-changer: 1972 ‘ s Nerf voetbal, die de verkoop steeg en leidde tot de productie van speelgoed zoals de “Big Bad Bow” en blasters in latere jaren.

Alle high-tech Nerf upgrades zoals de “Big Bad Bow” Of blasters kwam jaren later, maar de originele bal hield kinderen actief op regenachtige dagen en hun huizen intact.

Jaren 1970: Kenner’ Star Wars ‘ actiefiguren
Breakout jaar: 1978

Dat jaar verkochte eenheden: 40 miljoen

De eerste” Star Wars ” -film ging in 1977 in première, maar speelgoedfabrikant Kenner kon zijn enorme, paradigmaverschuivende populariteit niet voorspellen, want in plaats van actiefiguren te verkopen voor de nieuwe intergalactische helden van kinderen, stuurde Kenner hen certificaten die ze later konden inwisselen omdat ze nog niet genoeg van de cijfers hadden gemaakt. Het jaar na de première van” A New Hope ” konden kinderen eindelijk spelen met Luke, Leia, R2 en Chewie. Kenner maakte honderden meer beeldjes, van Han en Darth Vader tot obscure achtergrondspelers, die in de miljoenen verkocht tot 1985.

Jaren 1980: Rubik ‘ S Cube
Breakout jaar: 1981 (hoewel het debuteerde een jaar eerder)

Verkochte eenheden: tussen 1980 en 1983, 100 miljoen

De kleurrijke kubus was niet alleen voor brainiacs, maar werd gemaakt door een Hongaarse professor om zijn studenten te helpen wiskundige puzzels op te lossen. De Rubik ‘S Cube verwarde en gefrustreerde zelfs de meest wiskundeafwijkende consumenten van de vroege jaren’ 80, dus om degenen te helpen die vast kwamen te zitten, publiceerde een 12-jarige fan een gids over het oplossen van de kubus die meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht.

Jaren 1980: Cabbage Patch Kids
Breakout jaar: 1983 (hoewel ze eerder werden verwekt)

Dat jaar verkochte eenheden: 3 miljoen

Er was gewoon iets over hun kuiltjes, bescheiden glimlachen en unieke namen (signatured op hun stoffen bodems) dat maakte kinderen en verzamelaars gek op Cabbage Patch Kids — maar het aanbod was niet in de buurt genoeg om de onverzadigbare vraag naar de poppen te voldoen. De baby fervor raakte zijn koortsstreek met de Cabbage Patch Kid rellen in November 1983, toen ouders overvolle speelgoedwinkels en afwendden collega-klanten voor de zeer beperkte hoeveelheid van de must-have Pop. (Zie deze archiefbeelden van de rellen van CNN affiliate WABC voor airborne dolls en royaal P. O. ‘ D ouders.)

Jaren 1990: Kietelen Me Elmo
Breakout jaar: 1996

Dat jaar verkochte eenheden: 1,2 miljoen

Een snuggly Muppet die giechelt en trilt als je hem kietelt-Wat is er niet om van te houden? Nou, als je een werknemer was in een van de winkels die erin geslaagd waren om Elmo op voorraad te houden, Kerstmis 1996 was een hectische tijd. Een Canadese Walmart-medewerker werd in het ziekenhuis opgenomen nadat een kudde ouders hem vertrapten om een van de 48 kietelachtige Elmos te scoren die de winkel had. CNN affiliate KGO in de Bay Area bespotte ouders door het houden van een op de vloer van een lokale speelgoedwinkel, dan stelen van hen nadat ze ademden een zucht van opluchting bij het hebben van de meest gelegen-hebben speelgoed van het seizoen. De gedupeerde ouders werden beslist niet gekieteld.

Jaren 1990: Beanie Babies
Breakout jaar: 1997

Eenheden verkocht dat jaar: 100 miljoen “Teenie Beanies” verkocht met Mcdonald ‘ S Happy Meals in twee weken

En jij dacht dat Cabbage Patch kinderen een rage veroorzaakten. Beanie baby ‘ s waren een van de eerste Internet rages, gedreven door de beperkte hoeveelheid dieren. Verzamelaars verkopen vaak de kleine opgezette wezens op eBay voor meerdere keren de prijs waarvoor ze ze kochten — op een gegeven moment waren Beanie Baby-aankopen goed voor 10% van alle verkopen op de site. Maar binnen een paar jaar na de Beanie boom, barstte de bel — omdat er zoveel speelgoed was geproduceerd, hun waarde daalde, en verzamelaars die Beanies hadden opgepot om te zien of hun waarde zou toenemen waren teleurgesteld.

2000s: Razor scooter
Breakout jaar: 2000

Eenheden verkocht dat jaar: 5 miljoen

Razor scooters waren het zeldzame geschenk dat ontvangers van alle leeftijden kon bevredigen – terwijl kinderen hen naar het skatepark konden nemen, zich vastklampen aan het stuur tijdens een kickflip, konden volwassen forenzen ze gebruiken om naar het kantoor te ritsen en verkeer te vermijden. Bloomberg credits de scooter met kickstarting een “micro-mobiliteit revolutie” met een compacte, vervuiling-vrije wijze van vervoer dat de pijn van het nemen van een scheermes scooter hit op de enkel waard was.

2000s: Wii
Breakout jaar: 2007 (hoewel het werd uitgebracht in eind 2006)

Verkochte eenheden dat jaar: 6.29 miljoen

Nintendo ‘ s mid-2000s gaming systeem veranderde de manier waarop we Spelen en weerlegde het argument dat alle gamers waren luie bank-bewoners. Niet zo met deze games – “Wii Sports” maakte haar spelers hop uit hun stoelen en swing een afstandsbediening alsof het een tennis racket of honkbalknuppel. “Just Dance” liet jonge mensen het afbreken tot pophits. Er was zelfs “Wii Fit,” een spel ontworpen om je in beweging te krijgen. Met zijn brede demografische — van kleine kinderen te jong voor Xbox tot hun grootouders-de console was bijna onmogelijk te vinden voor een groot deel van zijn eerste jaar, behalve voor degenen met connecties, ernstige uithoudingsvermogen of dom geluk.

2010s: ‘Minecraft’
Breakout jaar: 2012 (hoewel het werd voorafgegaan door eerdere iteraties)

Dat jaar verkochte eenheden: 15 miljoen

Voor zijn rudimentaire animatie en relatief verhaal-vrije set-up, “Minecraft” blijft ongelooflijk populair onder jongeren. Een laid-back tegenhanger van de high-tech video games, het primaire doel is om te bouwen, te vernietigen, vijanden te verslaan, leven, herhalen. Maar het is belangrijk, zei de New York Times Magazine in 2016, vanwege de digitale ontmoetingsplaats werd het voor zeer jonge spelers – een locatie voor hen om te leren en beheersen hoe te gedijen in de digitale wereld

2010s: alle dingen ‘bevroren’
Breakout year: 2014 (naar aanleiding van de film 2013 release)

Totale omzet dat jaar: $ 531 miljoen

Iedereen wilde in 2014 een sneeuwpop bouwen, zeker als de naam Olaf was. Geef de schuld aan “Frozen” fever, toen de verrukkelijke reactie op Disney ‘ s geanimeerde film over twee sneeuwgebonden zussen ouders inspireerde om alle speelgoed op basis van de film op te pakken. Een pop gericht op peuters genaamd “Snow Glow Elsa” was de tweede best verkochte speelgoed van het jaar, en “Frozen” was de koning van alle gelicentieerde speelgoed dat jaar. Met een omzet van meer dan een half miljard, domineerde het speelgoedpad, net zoals “Let It Go” de onontkoombare oorworm van het jaar was.

Geef een antwoord