Fepp.info

Rapport onthult dat deltavariant ook wordt overgedragen onder gevaccineerden

De zeer overdraagbare delta-variant van het coronavirus kan zich verspreiden naar volledig gevaccineerde mensen bijna net zo veel als naar degenen die geen doses hebben ontvangen, volgens een rapport van de Amerikaanse gezondheidsautoriteiten vrijgegeven op vrijdag.

De Centers for disease Control and Prevention (CDC) van de VS wees erop dat de mensen die zowel het virus in de neus dragen als niet-gevaccineerde personen en daarom de eerste het virus onderling konden verspreiden.Het agentschap maakte een rapport op basis van de analyse van een uitbraak van covid-19 vond plaats begin juli, dat wil zeggen wanneer de Verenigde Staten viert zijn nationale feestdag (4 juli), in de kleine gemeenschap van Provincetown, Massachusetts, waar driekwart van de gevallen waren mensen volledig gevaccineerd.

INFECTIES ZONDER STERFGEVALLEN

De uitbraak in Massachusetts, waar het vaccinatiepercentage 69% bedraagt, werd gekoppeld aan een reeks” zomerevenementen ” en grote bijeenkomsten van mensen in bars, restaurants en nachtclubs, en resulteerde in 469 gevallen.

Van dit totaal werden er 346 geregistreerd bij volledig gevaccineerde personen, dat wil zeggen bij de twee doses Pfizer of Moderna of de enkele dosis Johnson & Johnson, en tegelijkertijd vertoonden 274 gevallen symptomen van de ziekte.

Vijf mensen die door deze uitbraak het virus opliepen, van wie vier volledig waren gevaccineerd, moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, maar volgens de CDC zijn er geen doden gemeld.

“Vaccinatie is de belangrijkste strategie om ernstige ziekte en dood te voorkomen,” benadrukte het Agentschap in dit rapport, dat is vrijgegeven na deze week aan te bevelen dat gevaccineerde mensen terugkeren naar het dragen van maskers binnenshuis en op openbare plaatsen bijna in het hele land.

TERUG NAAR MASKERS

Het agentschap merkte in zijn rapport op dat de onderzoeksresultaten ” suggereren dat zelfs jurisdicties zonder substantiële of hoge covid-19-transmissie zouden kunnen overwegen om preventiestrategieën uit te breiden,” zoals het dragen van maskers in gesloten openbare omgevingen, ongeacht de vaccinatiestatus.

“Deze bevinding is zorgwekkend en was een fundamentele ontdekking die leidde tot de update van de CDC masker aanbeveling,” zei CDC directeur Rochelle Walensky.

“De aanbeveling over het gebruik van maskers werd bijgewerkt om ervoor te zorgen dat het gevaccineerde publiek het virus niet onbewust aan anderen overdraagt, met inbegrip van hun niet-gevaccineerde of immunogecompromitteerde geliefden (met reeds bestaande aandoeningen),” voegde hij eraan toe.

Een intern rapport van dit agentschap verkregen door de Washington Post onthulde dat de delta-variant van covid-19 een ernstigere ziekte kan veroorzaken en zo besmettelijk is als waterpokken.

Het document, vrijgegeven uren voor de Massachusetts outbreak report, benadrukt verder dat de variant gaat van persoon tot persoon sneller dan Ebola, de gewone verkoudheid, seizoensgriep en mazelen.

In het rapport erkent CDC dat ze hun boodschappen aan de bevolking moeten aanpassen en benadrukt dat vaccinatie de beste verdediging is ” tegen een variant die zo besmettelijk is dat het bijna werkt alsof het een nieuw en ander virus is.”

De Verenigde Staten registreerden een toename van het aantal gevallen van het coronavirus, met een gemiddelde deze week 71.000 nieuwe dagelijkse gevallen van covid, wat de regering ertoe heeft gebracht om de vaccinatiecampagne te stimuleren, die de afgelopen twee maanden aanzienlijk is vertraagd, met slechts 49% van de bevolking ingeënt met het patroon compleet.

De Amerikaanse President Joe Biden kondigde donderdag aan dat hij meer dan 4 miljoen federale werknemers zal dwingen om te bewijzen dat ze zijn gevaccineerd als ze niet regelmatig covid-19 testen willen ondergaan.

De maatregel komt bovenop de maatregelen van bedrijven als Google, Facebook of Lyft, die deze week hebben aangekondigd dat ze zullen eisen dat alle werknemers die terugkeren naar hun kantoren worden gevaccineerd.

Geef een antwoord