Fepp.info

Ruimtes openen voor opkomende en innovatieve kunstenaars

Vijf schilders en een beeldhouwer openen vier nieuwe tentoonstellingszalen met zo ‘ n 33 werken die van maandag tot zaterdag te bezichtigen zijn. Het Fearless Cultural Administration Center en Sótano Espacio de Arte hebben gisteravond vier nieuwe tentoonstellingszalen geopend voor opkomende kunstenaars met innovatieve voorstellen. Het doel is om het werk van jonge producenten zichtbaar te maken en het Cochabamba publiek een kunst te bieden die verschilt van de canons van de bestaande kunstgalerijen in de stad.

“We zijn op zoek naar nieuwe, innovatieve voorstellen die regelingen breken om uit de klassieker te komen. De meeste galeries in Cochabamba hebben een meer traditionele eigenschap, we zeiden (met de organisatoren) dat op een bepaalde manier creëert een onthechting met het publiek en mensen willen niet naar de kunstzalen omdat ze al weten wat ze zullen zien van tevoren,” zei Alejandro Montes, directeur van Sótano Espacio de Arte. De vier nieuwe zalen die zijn ingesteld in de structuur van het erfgoed zijn: een gewijd aan de plastische kunsten, met de tentoonstelling van werken variërend van de gang naar de ingang van het huis, naar de achtertuin; een ruimte volledig gewijd aan tentoonstellingen van hedendaagse kunst (performance, installatie, videokunst en foto); een ruimte voor sculpturen; en een kunstwinkel die gespecialiseerde boeken, literatuur en gereproduceerde werken in klein formaat verkoopt.

Victorino Mercado, Mateo Rivero, María Betty Montaño en Rubén Vidal zijn de vier schilders die de nieuwe kamer voor beeldende kunst openen, en deze met 22 kunstwerken meenemen in een tentoonstelling die “nieuwe kleuren van Bolivia”heet. Terwijl de sculpturen zijn een werk van Cristóbal Aldana, ervaren kunstenaar, bekend om het beeldhouwen in alle soorten steen en deze keer presenteert acht werken.

Tot slot, in de hedendaagse kunst kamer zijn 11 schilderijen van de kunstenaar Cochabamba gevestigd in Argentinië, Flavia Méndez. Het zijn werken waarin de kunstenaar haar personages van cholas en boeren in dromerige en etherische Landschappen heeft gerangschikt, met een schone en kleurrijke esthetische betekenis die Méndez doet denken aan de Belgische surrealistische schilder René Magritte.

De kamermonsters worden om de drie weken vernieuwd. Ze kunnen gratis worden bezocht van maandag tot vrijdag van 09:00 tot 11:00 uur en ‘ s middags van 15:00 tot 20:00 uur.op zaterdag zijn de openingstijden van 09:00 tot 11:00 uur en van 15:00 tot 18:00 uur. Het Fearless Cultural Administration Center, voorheen bekend als het Bickenbach House, is gelegen aan Huallparrimachi straat Nr. 1850.

Basement Art Space werd geboren eind 2020 en is het resultaat van het project van grado de Montes. Dit is een groep kunstenaars die zonder resultaat Allianties wilden aangaan met verschillende niveaus van de staat, dus wedden ze op onderhandelingen met de particuliere sector om dit doel te bereiken. Dit is zijn tweede tentoonstelling.

Geef een antwoord