Fepp.info

Sedentaire levensstijl en obesitas zijn enkele schadelijke effecten op kinderen door de pandemie

Het gebrek aan lichaamsbeweging en slechte voedingsgewoonten bij minderjarigen, veroorzaakt door de beperkingen van de covid-19-pandemie, kunnen leiden tot stoornissen in hun groei, waarschuwden Peruaanse artsen en experts in een virtuele conferentie.

Het feit dat de pandemie slechts 1,7% van de minderjarigen treft “maakt hen niet immuun voor bijkomende problemen, zoals angst, stress, slapeloosheid”, evenals “houding, visuele problemen, obesitas, lage groei en ondervoeding,” zei pediatrische endocrinoloog Paola Pinto.

De expert legde uit in de virtuele conferentie ” verminderde groei bij kinderen, Een ander gevolg van de pandemie?”dat de armoede en extreme armoede percentages steeg in Peru in 2020 tot 30% en 5,1 %, respectievelijk, en momenteel in elke familie is er een lid dat enige voedingsschade heeft.

BLOEDARMOEDE EN OBESITAS NAAST ELKAAR BESTAAN

In het geval van kinderen, 43% van de kinderen jonger dan 36 maanden aanwezig bloedarmoede in Peru, en tegelijkertijd het Andes-Land volgt de wereldwijde trend van de toename van obesitas bij kinderen jonger dan 5 jaar, Pinto zei.

Het lid van de Latijns-Amerikaanse Vereniging voor pediatrische endocrinologie waarschuwde dat 15% van de zwaarlijvige zuigelingen zwaarlijvige volwassenen zullen worden, wat in de toekomst leidt tot een reeks problemen in hun chronische gezondheid.

Hoewel de belangrijkste groeifactor bij een kind genetica (80 %) is, dragen diepe slaap, dagelijkse lichaamsbeweging en goede voeding ook bij, merkte Pinto op.

Sedentair gedrag kan negatieve effecten hebben, zei de arts, terwijl ” fysieke activiteit een waardevol hulpmiddel kan zijn om kalm te blijven, cardiovasculaire aandoeningen, houdingsproblemen, emotionele problemen en meer stress te voorkomen.”

Het type dieet tijdens pandemische quarantines heeft een nieuwe term gecreëerd, covibesity, zei Pinto, dat is koolhydraatmisbruik, en die eetgewoonten zijn gedurende deze tijd gehandhaafd.

GEWICHT EN GROOTTE CONTROLE

Op zijn beurt riep het hoofd van de dienst endocrinologie en metabolisme van het Nationaal Instituut voor de gezondheid van kinderen, Carlos del Águila, de aandacht op het belang van ouders die weten over de controle van de lengte en het gewicht van hun kinderen vanaf de geboorte

“Er is angst bij ouders en kinderen, omdat er veel vergelijking is bij kinderen, wanneer ze het met andere kinderen konden doen,” zei Del Águila.

Echter, terwijl beperkt, ouders hebben een harde tijd te observeren of hun kinderen opgroeien op of onder hun gemiddelde leeftijd.

Om de trend van elke minor te bevestigen, moeten de groeicurven worden gestructureerd met het gewicht en de lengte van de minors om het te observeren met de specialist.

“Er zijn vele oorzaken van korte gestalte, maar elke aandoening heeft een specifieke behandeling, of het nu hormonale deficiëntie of een andere,” zei de arts.

In die zin werden tijdens de conferentie digitale tools gepresenteerd om vanuit het huis van de kinderen te kunnen monitoren en te weten of hun groei voldoende is.

Geef een antwoord