Fepp.info

NASA is klaar om te lanceren Landsat 9 satelliet volgende maandag

De US space agency zei vrijdag tijdens een persconferentie dat de lancering van de satelliet, aangedreven door een Atlas V raket van de United Launch Alliance (ULA, in het Engels), is gepland van 14.11 EDT (18.11 GMT). De Landsat 9-satelliet, de modernste van het NASA-programma die al bijna 50 jaar gratis beelden biedt van de verschillende ecosystemen van de aarde voor allerlei toepassingen, zal aanstaande maandag opstijgen vanaf de Vandenberg Space Force Base (Californië).

De US space agency zei vrijdag tijdens een persconferentie dat de lancering van de satelliet, aangedreven door een Atlas V raket van de United Launch Alliance (ULA, in het Engels), is gepland van 14.11 EDT (18.11 GMT).

Ondertussen voorspellen Amerikaanse Space Force meteorologen een 90% kans op gunstig weer voor de lancering, maar ” met opstijgingswinden van ongeveer 10 knopen (18,5 kilometer per uur) die de belangrijkste zorg vormen.”

NASA herinnerde eraan dat het Landsat-programma, uitgevoerd in samenwerking met de United States Geological Survey (USGS), is het oudste bedrijf voor de aankoop van satellietbeelden van de aarde.

Uit de publieke en vrije gegevens van het programma kunnen onderzoekers onder andere de voetafdruk van menselijke activiteiten detecteren en de effecten van klimaatverandering op de planeet meten.

Sinds 1972 houdt Landsat de land-en kustregio ‘ s van de aarde in de gaten en heeft het de meest uitgebreide gegevens van de landschappen van de planeet die uit de ruimte zijn genomen.

Eenmaal volledig operationeel in een baan om de aarde, de Landsat 9 observatory zal vervangen Landsat 7 en toetreden tot zijn zuster satelliet, Landsat 8, om verder te gaan met het verzamelen van gegevens van over de hele planeet om de acht dagen.

Deze gekalibreerde informatie zal blijven de fundamentele rol van het Landsat-programma in het toezicht op landgebruik en het helpen van de besluitvorming om essentiële hulpbronnen te beheren, met inbegrip van gewassen, waterbronnen en bossen, NASA gemeld.

SENSOREN VOOR INSTALLATIES

NASA ‘ s Launch Services programma, gebaseerd op het Kennedy Space Center in central Florida, zal de lancering beheren.

Ondertussen zullen teams van het Goddard Space Flight Center (Maryland) de leiding hebben over de missie.

Dit centrum bouwde en testte de thermische infraroodsensor 2 (TIRS-2), die uit thermische beelden bodemvocht berekent en de gezondheid van planten detecteert.

Landsat 9 is ook uitgerust met de Operational Land Imager 2 (OLI-2), een andere beeldsensor die gegevens levert in de zichtbare, nabij-infrarood en korte-golf infrarood delen van het spectrum.

Dit instrument werd gebouwd en getest bij Ball Aerospace in Boulder, Colorado.

Ondertussen, ULA is de leverancier van de raketten voor de lancering, terwijl Northrop Grumman bouwde de Landsat 9 ruimtevaartuig, geïntegreerd met de instrumenten en getest het observatorium, NASA uitgelegd.

Ter voorbereiding op de lancering, Landsat 9 succesvol aangemeerd met de rest van de Atlas V draagraket op 15 September.

Experimenta la productividad móvil con la Huawei Matebook 14

Designprofessionals, architectuur, engineering en ondernemers hebben een laptop nodig die productiviteit en mobiliteit combineert. Huawei Weet dit en daarom heeft het de MateBook 14 ontwikkeld die de drie belangrijkste aspecten combineert die in een laptop worden verwacht: slank ontwerp, lichtheid en tot slot uitzonderlijke prestaties wanneer deze zijn uitgerust met een AMD-processor.

Hier zijn enkele van de geweldige functies die Huawei ‘ s MateBook 14 biedt: het biedt een meeslepende visuele ervaring die de productiviteit verhoogt met een 90% scherm-tot-lichaamsverhouding en 100% sRGB-kleurengamma. Het FullView 2K-display met hoge resolutie biedt nauwkeurige en levendige kleuren voor een meeslepende kijkervaring. Door de eye Comfort-modus te selecteren, vermindert het bovendien blauw licht om het gezichtsvermogen van de gebruiker te beschermen.

Het heeft een multi-touch scherm dat intuïtief navigeert met zijn multi-touch scherm, zo afgestemd dat het nauwkeurig reageert met een eenvoudige aanraking. Hiermee kan de gebruiker veel dingen doen, zoals screenshots door simpelweg drie vingers omlaag te vegen en teksten uit de afbeelding te extraheren om ze te bewerken.

De lichtgewicht metalen behuizing maakt deze laptop de ideale metgezel om mee te nemen naar het werk, vergaderingen, college of waar dan ook, omdat het slechts 1,53 Kg weegt en super dun is (15,9 mm).

Stroom en connectiviteit

De technologie die is uitgerust in de MateBook 14 biedt gebruikers een soepele video game en video-editing ervaring, evenals hogere downloadsnelheden en betere connectiviteit.

Met het intelligente batterijbeheer van de MateBook 14 kunnen gebruikers genieten van maximaal 14,7 uur lokale 1080p-video ‘ s en met slechts 15 minuten Snel opladen, krijgen ze maximaal 3 uur gebruik op kantoor.

In het smart office-scenario en om de productiviteit van de gebruikers te stimuleren, heeft Huawei zijn nieuwste smartphones, tablets en laptops van de MateBook-familie geïntegreerd met de Huawei Share-functie die de barrières tussen Windows-en Android-systemen doorbreekt om een soepele interactieve ervaring voor Multiscreen-samenwerking te introduceren. Met innovatieve cross-platform samenwerking, Huawei voldoet aan de behoeften van de efficiënte werkplek door middel van draadloze verbindingen tussen apparaten, het stroomlijnen van menselijke en digitale interacties en helpen om naadloze gegevensstroom te garanderen

De nieuwe Microsoft Office zal beschikbaar zijn vanaf oktober 5

De nieuwe versie van de populaire tekstverwerkingssoftware, spreadsheets en presentaties Office 2021 zal beschikbaar zijn vanaf oktober 5, gemeld op donderdag het bedrijf dat het produceert, Microsoft.

Het bedrijf van Redmond (Washington state, USA) aangegeven in een vermelding in zijn corporate blog de lanceringsdatum, evenals de beschikbaarheid van deze donderdag van Office LTSC, een speciale versie voor de overheid klanten en sommige bedrijven met specifieke behoeften.

Tot de nieuwe functies, die in principe vrijwel hetzelfde moeten zijn voor LTSC en Office 2021, behoren een Leesmodus die afleiding tussen elke tekstregel elimineert, een donkere lay-outmodus en nieuwe Zoek-en organisatiefuncties voor Excel-spreadsheets.

Microsoft kondigde historische bedrijfsresultaten aan het einde van juli, die voor het eerst meer dan $ 60 miljard in de jaarlijkse nettowinst, die het toegeschreven aan de aanhoudende groei van de intelligente cloud service, Azure, en zijn vermogen om te innoveren en aan te passen aan de markt.

Specifiek, Microsoft verrekend zijn fiscale jaar 2021 met een jaarlijkse nettowinst van $ 61.271 miljoen, 17 % meer dan in 2020, en aandeelhouders gepot $ 8,05 per aandeel, in vergelijking met $ 5,76 een jaar geleden.

De technologiegigant, geleid door executive Satya Nadella, benadrukte de voordelen van zijn activiteiten in de cloud, die 36% zijn gegroeid ten opzichte van het jaar 2020 tot 19.500 miljoen dollar, volgens de financieel directeur van de technologiegigant, Amy Hood.

Het nationale Team zou niet verschijnen in het videospel spel Fifa 22

In totaal werden 17 teams uit het spel verwijderd, waaronder het Boliviaanse team. Ook zullen er geen vertegenwoordigers zijn uit Afrika, waar meestal teams als Ivoorkust, Algerije of Kameroen waren. Slecht nieuws voor voetbal en video game fans. FIFA 22 heeft alle Conmebol – teams-met uitzondering van Argentinië en Brazilië, die onder valse namen zullen staan-uit de speelbare teamcatalogus verwijderd.

In totaal werden 17 teams uit het spel verwijderd, waaronder het Boliviaanse team. Ook zullen er geen vertegenwoordigers zijn uit Afrika, waar meestal teams als Ivoorkust, Algerije of Kameroen waren.17 nationale teams zijn geëlimineerd in FIFA 22. Er zijn geen Afrikaanse landen meer over. Alleen Argentinië en Brazilië (nepspelers) uit Zuid-Amerika. Oekraïne is de enige nieuwe te worden toegevoegd, ” meldde FifaCMTips, een gespecialiseerde site die zich richt op de rapportage over spelveranderingen.

De vastberadenheid heeft veel beroering veroorzaakt op sociale media. Gebruikers vragen de maatregel, vooral gezien het feit dat Voor de simulatie van de Qatar World Cup sample zijn er niet verschillende selecties die mogelijk in aanmerking komen voor genoemde benoeming.

“17 nationale teams zijn geëlimineerd in FIFA 22. Er zijn geen Afrikaanse landen meer over. Alleen Argentinië en Brazilië (nepspelers) uit Zuid-Amerika. Oekraïne is de enige nieuwe te worden toegevoegd, ” meldde FifaCMTips, een gespecialiseerde site die zich richt op de rapportage over spelveranderingen

Huawei biedt technologie om uw workouts te verbeteren

Een paar jaar geleden, werden Sport wearables meestal gebruikt door high-performance atleten, maar vandaag hun gebruik is gedemocratiseerd en ze zijn een noodzakelijk stuk voor elke fysieke activiteit. Huawei smartwatches en sport bands zijn uitgegroeid tot een uitbreiding van de mobiele telefoon waarmee de gebruiker niet alleen te controleren en bij te houden van hun trainingen, maar hebben ook intelligente functies die ze de perfecte bondgenoot voor de verschillende activiteiten die ze uitvoeren gedurende de dag.

Momenteel, Huawei ‘ s meest populaire wearables in de binnenlandse markt zijn de volgende; Het horloge Gt2, het horloge Fit, en de Band 6. Deze apparaten hebben de volgende voordelen gemeen: ze ondersteunen een breed scala aan trainingsmodi: gebruikers kunnen eenvoudig hun favoriete oefenmodus selecteren om hun prestaties te controleren. Slimme draagbare sensoren kunnen hartslag, hartslaginterval, calorieën, trainingstijd en andere gegevens detecteren.

Nauwkeurige bewaking van vitale functies: Huawei wearables zijn voorzien van Huawei ‘ s exclusieve TruSeen ™ 4.0-technologie, die een configuratie combineert van meerdere zelf ontwikkelde sensoren aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) – gebaseerde algoritmen en neurale netwerken, die naast continue testen en verificatie door middel van Big Data synergetisch samenwerken om 24 uur per dag nauwkeurige bewaking van vitale functies te bieden.

Wetenschappelijk onderbouwde slaapmonitoring: deze apparaten hebben de identificatie van slechte gewoonten en suggesties om de slaapkwaliteit te verbeteren. Voor het eerst in de industrie wordt HUAWEI Truslaap ™ 2.0 geïntroduceerd, dat is gebaseerd op infrarood licht voor slaapdetectie, real-time hartslagmeting, slaapademhalingskwaliteit en big Data-gebaseerde analyses om de slaapkwaliteit te beoordelen.

Smart stress management: deze apparaten zorgen voor nauwkeurige monitoring en evaluatie van stresscondities dankzij de Huawei TruRelax ™ – technologie, waarmee de smartwatch de hartslagvariabiliteit kan controleren, wat een sterke indicator is voor stresscondities van gebruikers. Op basis van uitgebreide wetenschappelijke expertise, gegevensanalyse en modellering kan het de huidige stressomstandigheden van gebruikers beoordelen en hen helpen hun stress effectief te beheren.

Complete wellnessrapporten: alle Huawei bands, slimme horloges en slimme Lichaamsvetschaal werken perfect samen met de Huawei Health app, het informatiecentrum waar de gebruiker dagelijks, wekelijks of maandelijks rapporten kan vinden van al zijn workouts, afgelegde afstanden te voet, slaapkwaliteit en zijn algemene gezondheid.

Slimme functies: deze apparaten controleren niet alleen nauwkeurig de vitale functies en trainingsresultaten, maar ze zijn ook een handigere manier om te communiceren met smartphones. Gebruikers kunnen inkomende oproepen en berichten bekijken, weerupdates bekijken, hun muziek bedienen (afspelen, pauzeren, vorige track, Volgende Track en volumeregeling) en dienen als een afstandsbediening om foto ‘ s te maken via smartphonecamera.

Om een complete slimme trainingservaring te bieden aan sportfans hield Huawei gratis sportdagen in verschillende sportcentra in de afdelingen van Santa Cruz, La Paz en Cochabamba, waarin deelnemers de verschillende Huawei Sport-wearables konden testen, zoals; kijk fit, kijk GT2, Band 6, Freebuds pro en Freelace pro tijdens de training met de begeleiding en het advies van experts in slimme training.

Samsung opent nieuwe experience store in Paseo Aranjuez

Samsung-technologie arriveert bij de Paseo Aranjuez mall in Cochabamba, met de opening van de tweede experience store. De plaats biedt een verscheidenheid aan premium producten voor bezoekers van de meest moderne business center van La Llajta. De omgeving heeft een slim ontwerp om de kenmerken van apparatuur zoals mobiele telefoons, televisies en witgoed weer te geven.

“We begonnen de maand jarig bestaan van Cochabamba voor de ondersteuning van de economische ontwikkeling van de stad te promoten geleidelijk de economische activiteiten die zullen worden normaliseren en behouden van de biosecurity maatregelen, daarom, in samenwerking met Lynx officieel geopend deze ruimte is dat we zeker een beroep op alle bezoekers,” zei Jaime Alcazar, manager van winkels Samsung Bolivia, tijd opgemerkt dat “voor de inhuldiging, voor alle gebruikers, bieden wij speciale combo’ s van connectiviteit, bijvoorbeeld, als je een high-end Smartphone, het zal een Smartwatch, Toppen leven of andere.”Gebruikers die een bezoek aan de winkel in staat zal zijn om te weten en te testen voor de eerste keer, het Frame 2021, een 4K QLED-TV die wanneer het is uitgeschakeld, toont kunstwerken die kunnen worden weergegeven als een foto om het huis te versieren, terwijl wanneer het op het is een tv die een oneindig aantal mogelijkheden van connectiviteit biedt. Daarnaast heeft de winkel een ruimte waar u de maximale resolutie van 8K-tv ‘ s kunt waarderen.

NASA verplaatst voor September 12 ruimtewandeling in ISS

Astronauten Thomas Pesquet en Akihiko Hoshide zal een wandeling maken op 12 September buiten het International Space Station (ISS) om verder te gaan met de installatie van panelen voor de beste energievoorziening van deze microzwaartekracht laboratorium, NASA meldde donderdag.

De dag stond gepland voor 24 augustus, maar werd opgeschort vanwege een gezondheidsprobleem van de Amerikaanse astronaut Mark Vande Hei, die zal worden vervangen door het Franse Pesquet.

Pesquet en commandant Akihiko Hoshide, van het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA), zullen de roosterstructuur van Port-4 (P4) van het station wijzigen.

Beide zullen een modificatiekit installeren die de P4 zal voorbereiden op toekomstige installatiewerkzaamheden van het Roll-Out Solar Array solar panel systeem.

NASA is van plan om dit jaar of begin 2022 de installatie van een totaal van zes zonnepanelen, die een kosten van 103 miljoen dollar te voltooien.

Deze panelen hebben afmetingen van 20 bij 63 voet (6 bij 19 meter) en met hen in gebruik zal het verbeterde systeem van het station leveren ongeveer 215.000 kilowatt aan vermogen.

Hoshide werkte woensdag aan het schoonmaken van de koelcircuits van de ruimtepakken met behulp van Vande Hei.

De wandeling volgt de twee geplande door de kosmonauten Oleg Novitskiy en Pjotr Dubrov, voor morgen vrijdag en aanstaande donderdag 9 September.

Het duo verlaat de Poisk luchtsluis voor het eerst op vrijdagochtend om 10.35 EST (14.35 GMT) om stroom-en Ethernetkabels te routeren en aan te sluiten in het multifunctionele lab van Nauka voor een dag van zeven uur.

De tweede ruimtewandeling van de Russen, ongeveer vijf uur lang, zal op 9 September zijn om leuningen te installeren en kabelwerk te voltooien op Nauka.

Beide maken deel uit van minstens 11 dagen om Nauka ‘ s nieuwe multifunctionele laboratoriummodule voor te bereiden op ruimteoperaties.

Novitskiy en Dubrov, boordingenieurs van Expeditie 65, zullen de Poisk module van het Russische segment van het station verlaten.

Nauka werd gelanceerd op een Russische Proton-M raket op 21 juli vanaf de Baikonoer cosmodrome in Kazachstan en automatisch aangemeerd bij de haven van Zvezda op 29 juli.

Samsung is vernieuwd met de Galaxy Tab S7 FE

Samsung is vernieuwd en presenteert de Galaxy Tab S7 FE, een state-of-the-art apparatuur ontworpen om te voldoen aan de behoeften van het werk onderwijs en creativiteit, met maximale efficiëntie.

“De vraag naar tablets blijft groeien, Samsung heeft momenteel meer dan 60% van de marktvoorkeur in deze sector ver boven andere merken in de markt (studie uitgevoerd door Captura Consulting in 2021) die ze voornamelijk gebruikt om te studeren en / of werken op afstand, in contact met vrienden of genieten van entertainment; mensen zijn momenteel op zoek naar apparaten die passen bij hun levensstijl, ” zegt Jorge Vargas, im division manager bij Samsung Bolivia.”We zijn enthousiast om consumenten de technologie te geven die ze nodig hebben om het meeste uit hun dagelijkse leven te halen, dus de Galaxy Tab S7 FE heeft ongelooflijke functies die zijn ontworpen om aan de behoeften van consumenten te voldoen.”

KENMERK
Vargas benadrukt de slanke en minimalistische metalen behuizing van de tablet die verkrijgbaar is in verschillende kleuren, waaronder Mystic Zwart, Zilver, Groen en roze.

“De ergonomie van de apparatuur zorgt voor een andere ervaring dankzij de afgeronde hoeken en het ongelooflijk dunne profiel van 6,3 millimeter en de lichtgewicht structuur van 608 gram. Deze kenmerken zijn ideaal voor degenen die de apparatuur voor een lange tijd te houden, omdat al zijn morfologie voorkomt vermoeidheid in de arm”, benadrukt de executive.

Het product beschikt over een indrukwekkend 12,4-inch scherm met 2560 x 1600 pixels, uniek in zijn segment, dit genereert scherpe details en teksten, en een multimedia-ervaring, vergelijkbaar met die van een laptop. Qua geluid bieden de ingebouwde dual speakers een sterke en meeslepende stereo audio-ervaring, dankzij AKG en Dolby Atmos-technologie.

De tablet heeft een krachtige Snapdragon 750G octa-core processor, 4 GB RAM, met de optie om het geheugen te verhogen tot 1 TB, dankzij een microSD-slot. Daarnaast heeft het interne opslag van maximaal 64 GB.

“Elke taak wordt behandeld met onze nieuwe TabS7 SE. Bijvoorbeeld surfen op het web met meerdere tabbladen, e-mails verzenden, documenten bewerken, krabbelen, Films Kijken, games spelen, onder andere. Het heeft ook genoeg vermogen om drie applicaties tegelijk te starten en uit te voeren”, zegt Vargas.

Een ander voordeel van het product is dat het de Samsung DeX tool, die de ervaring van de tablet verandert in die van een PC. “In combinatie met de optionele toetsenbord cover, het is een formidabele productiviteit tool, vooral als je een compatibele Galaxy-telefoon waarmee u naadloos te verplaatsen tussen websites van het ene apparaat naar het andere,” de executive toegevoegd. De 10.090 mAh-batterij zorgt voor maximaal 13 uur gebruik en de 45W snellader voltooit het opladen in slechts 90 minuten.

BALPEN MET DRUKMECHANISME
De tablet bevat de krachtige S Pen in de doos. Samsung ’s turbocharged stylus biedt een natuurlijke schrijfervaring, zodat u notities te maken; naast de Noteshelf app, die honderden notebook covers en papier sjablonen gratis biedt, de Tab7 FE wordt een notebook met eindeloze pagina’ s.

De SPen, die magnetisch wordt aangesloten op de tablet voor eenvoudige opslag en geen noodzaak om op te laden, is ook een ongelooflijk krachtige tool voor kunstenaars, cartoonisten en digitale creatieven, dankzij zijn precisie en gevoeligheid voor druk. Samen met een zes maanden durende licentie voor Clip Studio Paint, kan de gebruiker strips, storyboards, inkt en meer maken. Daarnaast is de PENUP-app een handig sociaal netwerk voor het verbinden en communiceren met andere kunstenaars en creatieven, zodat u werk kunt delen en creaties van andere mensen kunt bewonderen.