Fepp.info

Ten minste 95% van de HIV-patiënten is geïnfecteerd met humaan papilloom

Ten minste 95% van de patiënten die leven met humaan immunodeficiëntievirus (HIV) lijden of hebben geleden aan humaan papillomavirus (HPV) infectie, die kan leiden tot gevallen van kanker, waarschuwde een specialist op woensdag.

“HPV-infectie kan verschillende soorten kanker veroorzaken als het niet tijdig en correct wordt behandeld, maar bij patiënten met HIV is het risico nog groter,” verklaarde infectoloog Antonio Mata op een persconferentie.

Hij legde uit dat dit gebeurt omdat het immuunsysteem van patiënten zwakker is dan bij mensen die niet met HIV leven en zelfs vandaag de dag is kanker de tweede doodsoorzaak bij deze mensen, alleen achter acquired immunodeficiency syndrome (AIDS).

“Mensen met HIV beginnen meer te sterven aan kanker en degenen die worden geassocieerd met HPV zijn de meest voorkomende,” zei hij.

In Mexico leven naar schatting 230.000 mensen met HIV en alleen al in 2020 werden 7.459 gevallen gediagnosticeerd in het land, volgens gegevens van het Nationaal Centrum voor de preventie en bestrijding van HIV en AIDS.

Hij legde uit dat onder deze soorten kanker zijn de cervicouterine, keel, anale, vulva, vagina en penis.

Hij legde uit dat wanneer een persoon HPV heeft, hij meer kans om de vooruitgang naar kanker “dus we moeten voorzichtig zijn met HIV-patiënten, meer dan met de rest van de bevolking,” hij drong aan.

HPV is een familie van virussen die overeenkomen met meer dan 100 types, die meestal verschillende gebieden van het lichaam te infecteren. Echter, slechts 30 hebben de mogelijkheid om kanker te ontwikkelen in genitale gebieden.

De meest zorgwekkende zijn die welke de geslachtsdelen infecteren: de vulva, vagina en baarmoederhals in het geval van vrouwen en de geslachtsdelen en anus in het geval van mannen.

De deskundige gaf aan dat in het geval van mannen die seks hebben met mannen, het risico hoger is omdat anale relaties worden geassocieerd met een grotere kans om besmet te raken met HPV en zei dat dit virus is zelfs meer besmettelijk dan HIV zelf.

VACCINATIE EEN HULPMIDDEL

De deskundige merkte op dat HPV-infectie kan worden voorkomen en de beste manier om dit te bereiken is door middel van vaccinatie.

“We moeten dit type virus voorkomen, we hebben het in vaccins. Zonder twijfel kunnen we kanker voorkomen door patiënten te vaccineren”, concludeerde hij.

Hij betreurde het echter dat je in de gezondheidszorg in Mexico Geen toegang hebt tot het vaccin omdat het alleen is goedgekeurd bij adolescente vrouwen.

Hij zei dat als gevolg hiervan naar schatting minder dan 2% van de HIV-patiënten tegen HPV is gevaccineerd.

“Het zou ideaal zijn als de bevolking kon worden gevaccineerd, maar helaas is het niet mogelijk,” zei hij.

Zij legde uit dat het vaccin het risico op infectie kan verminderen bij 83% bij adolescenten in de leeftijd van 15 tot 19 jaar en bij 66% bij vrouwen in de leeftijd van 20 tot 24 jaar.

Geef een antwoord