Fepp.info

Tientallen Pantene en kruiden Essences droogshampoo sprays teruggeroepen voor kanker veroorzakende chemische

Procter & Gamble heeft meer dan 30 haarverzorgingsproducten uit de spuitbus in herinnering gebracht, waaronder veel droogshampoos en droogconditioners, waarin wordt gewaarschuwd dat de producten benzeen, een kankerverwekkend middel, kunnen bevatten.

De getroffen items omvatten diverse Pantene, Herbal Essences, Hair Food, Old Spice en Aussie producten, volgens Friday ’s recall notice, dat is P&G’ s tweede binnen een maand. Een volledige lijst van teruggeroepen producten is beschikbaar op de website van de onderneming, met inbegrip van de productiecodenummers waarop het terugroepen betrekking heeft.

P & G zei in een verklaring dat de getroffen producten waarschijnlijk niet mensen bloot te stellen aan niveaus van benzeen hoog genoeg om gezondheidsproblemen veroorzaken. Echter, het bedrijf merkte op dat het niet “ontvangen geen meldingen van bijwerkingen,” maar het gaat vooruit met de recall uit “een overvloed van voorzichtigheid.”

“Blootstelling aan benzeen kan optreden door inademing, oraal, en door de huid en het kan leiden tot kanker, waaronder leukemie en bloedkanker van het beenmerg en bloed aandoeningen die levensbedreigend kunnen zijn,” de recall notice zei. Retailers is verteld om de teruggeroepen producten uit de schappen te verwijderen.

P & G wil dat mensen die de betrokken producten gekocht, die werden verkocht in winkels in de Verenigde Staten en online, om ze weg te gooien. Het bedrijf biedt volledige terugbetalingen aan en klanten kunnen een online formulier invullen of contact opnemen met een hotline op 1-888-674-36319 van Maandag Tot Vrijdag van 9 uur tot 18 uur ET.

De Food and Drug Administration is gewaarschuwd voor deze terugroeping, het agentschap zei.

P & G voegde daaraan toe dat geen andere producten van deze productielijnen onder het toepassingsgebied van deze terugroeping vallen en dat dergelijke andere producten verder mogen worden gebruikt zoals bedoeld, met inbegrip van producten van aerosol-droogshampoospray met productiecodereizen die verschillen van de specifiek vermelde.”

In November gaf P&G een soortgelijke recall uit voor meer dan een dozijn Old Spice en Secret-branded aerosol deodorants en sprays, waarin werd gewaarschuwd dat de producten ook benzeen konden bevatten. In Juli herinnerden Johnson & Johnson zich aan een aantal op spray-on Neutrogena en Aveeno zonnebrandmiddelen nadat het lage niveaus van het kankerverwekkende agens in de producten had ontdekt.

Geef een antwoord