Fepp.info

Tour nodigt u uit om de historische gebouwen van de stad te leren kennen

De rondleidingen zijn bedoeld om het erfgoed van Cochabamba te verspreiden en te rapporteren, evenals de Kathedraal van Cochabamba, het teatro José María Achá of het klooster van Santa Clara.De afdeling van onderzoek en herevaluatie van Historisch-Culturele Vereniging wetenschappelijk Boliviaans literair onderzoek nodigt de bevolking van cochabamba om een rondleiding door het historische centrum van hun stad te maken, en zo te verbeteren en kennen de gebouwen die deel uitmaken van het architectonische ensemble van de oude stad van Cochabamba.

De eerste bezoeken vinden plaats deze zaterdag 25, zijnde het startpunt van de waterbron van de plaza 14 De Septiembre. Tijdens de tour bezoekt u tempels, monumenten en pleinen die de geschiedenis van de Llajta gesmeed. De gidsen, leden van de Scientific Society, zullen data, geschiedenis en curiosa aanbieden die de verschillende gebouwen behouden. De plaatsen en architecturen die zullen worden bezocht zijn het centrale plein, de Metropolitan Cathedral, de tempel van San Agustín (vandaag Achá theater), tempels van San Francisco, Santa Clara en Santa Teresa, onder anderen. De tour zal te voet, duurt ongeveer twee uur, dus de organisatoren raden het dragen van comfortabele schoenen en paraplu ‘ s voor de zon, maar vooral “te popelen om een andere dag en vol leren door te brengen,” volgens Diego Fiorilo, directeur van de Boliviaanse Wetenschappelijke Vereniging voor literair onderzoek.

Van zijn kant begint de dag op zondag om 08: 30 uur op de poort naar Cerro de San Pedro (avenida Rubén Darío casi Heroínas). Om het evenement bij te wonen is het niet nodig om de groep te begeleiden door de tribunes om de Cristo De La Concordia te beklimmen, aangezien de tentoonstellingen en het vertellen van verhalen beginnen om 09:30 uur, op de top van Cerro San Pedro, waar verhalen van plaatsen zoals Plaza San Sebastián, La Coronilla en de Algemene Begraafplaats zullen worden verteld.

De Boliviaanse Wetenschappelijke Vereniging voor literair onderzoek is een groep vrijwilligers die zich bezighouden met cultuur en geschiedenis. Het werd opgericht in oktober 2017 door Fiorilo, Osmar Torres en Raque Luizaga om “kennis te verspreiden en het lezen te bevorderen om te voorkomen dat een onwetend volk”, zoals de directeur en een van de makers wees.

Deze groep is het maken van historische, architectonische en culturele reizen sinds 2017 door Cochabamba, sommige van de bezoeken met grotere herhaling waren die van de Algemene Begraafplaats, Heilige Tour (met de tempels van Cercado), Incallajta, Tarata en El Paso. Ze houden ook literaire bijeenkomsten en cenacles.

Geef een antwoord