Fepp.info

Vakantie retourneren kost retailers 59% meer dan vorig jaar

Als Amerikanen terug te brengen ongewenste vakantie geschenken, die returns zal kosten retailers omhoog van 50% meer dan ze vorig jaar deden. Retailers hebben al te maken met hogere kosten dankzij de crunch van de toeleveringsketen en een krappe arbeidsmarkt.

Nu, retourneert processor Optoro schat dat de rendementen dit jaar zal kosten retailers $ 33 van de prijs van een $ 50 item te verwerken – 59% ten opzichte van 2020.

De kosten stijgen als gevolg van die problemen in de toeleveringsketen, zoals hogere transportkosten, evenals discontering en liquidatieverliezen.

Rendement is de norm na de feestdagen-vooral na de stijging van dit jaar in online winkelen. In feite, Optoro zegt twee van de drie shoppers zal waarschijnlijk terugkeren ten minste één cadeau tijdens de feestdagen 2021. In totaal, Optoro voorspelt dat $ 120B miljard aan goederen zal worden geretourneerd tussen Thanksgiving en eind januari 2022.

Maar ondanks problemen met de bevoorradingsketen en inflatie, weerhield het Amerikanen er niet van om dit jaar te winkelen. De Amerikaanse detailhandel steeg met 8,5% jaar-op-jaar tussen Nov. 1 en Dec. 24, volgens een nieuw rapport van Mastercard. Een stijging van de verkoop van kleding hielp rijden de uitgaven stijging.

Over het algemeen is dit vakantieseizoen op schema om nieuwe records te zetten. National Retail Federation President en CEO Matthew Shay zei dat Vakantie verkopen dit jaar zou kunnen groeien zo veel als 11,5% van vorig jaar. Amerikaanse retailers nam in $ 789 miljard tijdens de 2020 vakantie seizoen.

Geef een antwoord