Fepp.info

Wat is de gevaarlijke zwarte schimmel en waarom alarmeren de wereld in de pandemie?

Een gevaarlijke maar zeldzame infectie veroorzaakt door een schimmel die zwarte weefsels heeft wereldwijde gezondheidsautoriteiten in de wacht. De alarmen reageren op het feit dat mucormycose, ook bekend als de zwarte schimmel, een hoge incidentie heeft bij patiënten ziek en hersteld van covid-19.
Ten minste 19 regio ‘ s van India hebben al verhoogd de vooruitgang van deze ziekte tot epidemische status in de afgelopen twee maanden, die telt meer dan 14.000 diagnoses in dat land, en delen van de wereld, zoals Amerika al melden, hoewel beperkt, een aantal gevallen van infecties.

Deze zorg neemt ook toe omdat hun mortaliteit varieert van 40% tot 80 % afhankelijk van de basisomstandigheden van de patiënt.Maar wat is het? hoe wordt het behandeld? is het besmettelijk tussen mensen? wat nog belangrijker is, welk reëel risico bestaat er dat de verspreiding ervan de huidige coronapandemie zal verergeren?

EEN ALOMTEGENWOORDIGE PADDENSTOEL

Zwarte schimmel, voorheen zygomycose genoemd, is per definitie een ernstige maar zeldzame schimmelinfectie, die wordt veroorzaakt door een groep schimmels genaamd mucormycetes.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) legt uit dat deze schimmels zijn zeer gemeenschappelijk en “leven in het milieu,” in het bijzonder in de bodem en ontbindende organische stof.

Er zijn verschillende soorten van deze infectie afhankelijk van het gebied van het lichaam ze aanvallen, zoals rhinocerebrale (sinus en cerebrale), pulmonale, gastro-intestinale of huidbesmetting.

HOE WORDT HET VERKREGEN?

Het eerste wat je moet weten is dat mensen mucormycose krijgen wanneer ze in contact komen met de sporen van de schimmel aanwezig in de lucht en in het milieu.

Het kan ook gebeuren op de huid “na een snee, brandwonden, of een ander type van huid letsel,” de CDC zegt, maar het gebeurt niet tussen mensen.

Het tweede ding is dat mucormycose voornamelijk patiënten treft met fundamentele gezondheidsproblemen, zoals diabetes of AIDS, of die geneesmiddelen gebruiken die het vermogen van het lichaam verminderen om ziektekiemen en ziekten te bestrijden, zoals covid-patiënten.

In feite verduidelijkt het referentiedocument dat bekend staat als de handleiding van het farmaceutische bedrijf Merck Sharp & Dohme (MSD) dat “het waarschijnlijk is dat de sporen van deze schimmels constant worden aangezogen, maar dat ze gewoonlijk geen infectie veroorzaken”.

Zoals Sylvain Aldighieri, verantwoordelijk voor de reactie op covid-19 van de Pan American Health Organization (PAHO), aan Efe uitlegt, wordt de zwarte schimmel beschouwd als “een opportunistische schimmelinfectie”.

“Deze ziekteverwekker treft voornamelijk patiënten met gecontroleerde diabetes, patiënten met AIDS, patiënten met iatrogene immunosuppressie en patiënten met beenmerg-en orgaantransplantaties,” zei de expert.

Bovendien verduidelijkt hij, het is “een infectie bekend bij artsen Sinds voor de pandemie”, dus er zijn effectieve diagnostische methoden over de hele wereld.

MUCORMYCOSE EN COVID-19

Volgens Aldighieri, ” in de afgelopen maanden, een toename van gevallen van mucormycose is waargenomen bij patiënten met covid-19 en het hoogste aantal gevallen werd gemeld in India.”

“Bij patiënten met ernstige covid-19 in de actieve fase of in de herstelfase zijn er meerdere risicofactoren of comorbiditeiten, zoals immunosuppressie veroorzaakt door corticosteroïden, “zei hij, specificeren dat het gebruik ervan is” een risicofactor ” om de infectie te verwerven.

De CDC is het ermee eens dat het mogelijk is dat “sommige patiënten COVID-19 en een schimmelinfectie tegelijkertijd hebben”, maar gespecialiseerde tests zijn nodig omdat schimmelziekten symptomen kunnen delen met het coronavirus, zoals koorts, hoest of ademnood.

Inderdaad, de belangrijkste waarschuwingssignalen van murcomycose zijn deze, naast eenzijdige gezichtsontsteking, hoofdpijn, verstopte neus en zwarte laesies in de neusbrug of in het bovenste binnenste deel van de mond.

INDIA, DE GROTE SCHIJNWERPER. AMERIKA IN GEVAAR?

India, dat het land in de wereld blijft met de meest nieuwe gevallen van het coronavirus, met 1,3 miljoen in de afgelopen week, is ook de focus van een toename van de diagnoses van murcomycose.

In een brief aan het tijdschrift The Lancet Respiratory Medicine en gepubliceerd op 3 juni, hebben wetenschappers gewaarschuwd dat “als India blijft stabiliteit te bereiken op de bestaande situatie (door covid), een andere onmiddellijke dreiging is ontstaan in de vorm van coronavirus-geassocieerde ziekte, murcormycose”.

Akshay Raut, verbonden aan het Saint George Hospital en de Grant Government Medical College public School of medicine in Mumbai, en Nguyen Tien Huy, van de School Of Tropical Medicine and Global Health en de Universiteit van Nagasaki, onderschrijven de waarschuwing die spreekt van 14.872 gevallen van zwarte schimmel vanaf 28 mei.

Met het oog op deze snelle toename, de Indiase centrale overheid is het verschepen van amfotericine B, de belangrijkste behandeling voor de ziekte in aanvulling op een operatie om geïnfecteerde weefsels te verwijderen, aan alle getroffen staten en verboden de overdracht van andere controle-informatie zonder toestemming van de overheid.

Ondertussen heeft Amerika, een ander brandpunt van de covid-19-pandemie, ook verschillende gevallen geregistreerd.

Volgens PAHO gegevens gegeven aan Efe door Aldighieri, ” in de regio, zijn er goed gedocumenteerde openbare rapporten van gevallen in de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, Paraguay en Uruguay.”

“Echter, op dit moment, het is een zeer beperkt aantal rapporten”, zelfs rekenen op het Latijns-Amerikaanse netwerk voor de bewaking van antimicrobiële resistentie (ReLAVRA), die deze cijfers ontvangt, de deskundige gesloten zonder een totaal aantal te specificeren.

Geef een antwoord